emg home
RSS

Arhiva vesti

Ministar: Nastava u svim školama počinje 1. septembra

26. avgust 2010. | 14:04

Izvor: Beta

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio da će školska godina u osnovnim i srednjim školama u Srbiji početi na vreme, pošto je od četiri reprezentativna sindikata jedan odlučio da organizuje protest 1. septembra.

Protest na Trgu Nikole Pašića u Beogradu zakazala je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, dok Sindikat obrazovanja Srbije, Sindikat radnika u prosveti i Sindikat Nezavisnost ostavljaju prostor Vladi da narednih dana razmotri njihove zahteve.

"Ja ću na današnjoj sednici informisati premijera i ministre o zahtevu sindikata da se unapredi materijalni položaj zaposlenih i da se poveća izdvajanje bruto društvenog proizvoda za prosvetu", kazao je Obradović.

On je rekao da je zajednička želja svih da se poboljsa položaj zaposlenih u prosveti, ali da to zavisi od ekonomske politike Vlade, razgovora s Međunarodnim monetarnim fondom i procene ekonomskih zbivanja u naredne tri godine.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Štrajkovi, Prosveta

Ličnosti: Žarko Obradović

Institucije: Sindikat obrazovanja Srbije, Međunarodni monetarni fond, Sindikat nezavisnost, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti


Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>