emg home
RSS

Nova fabrika bojlera u Staroj Pazovi do kraja godine

02. septembar 2010. | 13:43

Izvor: Emg.rs

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić i član Upravnog odbora Gorenja Branko Apat potpisali su danas u Staroj Pazovi ugovor o podsticanju investicija za izgradnju nove fabrike bojlera kompanije Gorenje, vredan 11,7 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Mlađan Dinkić je rekao da će nova fabrika u Staroj Pazovi biti završena do kraja ove godine i da će proizvodnja krenuti već u januaru 2011. godine. On je dodao da kompanija Gorenje trenutno u Srbiji zapošljava 500 radnika i da ima plan da do kraja ove godine uposli još toliko ljudi u našoj zemlji.

„Gorenje izvozi robu u vrednosti od oko 50 miliona evra, a verujem da će taj iznos u narednih godinu-dve dana premašiti 100 miliona evra. Srbija zahvaljujući ovakvim kompanijama u prvih sedam meseci ove godine ima rast izvoza od čak 20 procenata“, rekao je Dinkić i dodao da Srbija zahvaljujući investitorima sve više izvozi proizvode široke potrošnje.

„Podržali smo ovu investiciju Gorenja sa 4.000 evra i ponosni smo što će kvalitetni bojleri iz Stare Pazove naći kupce u čitavom svetu“, istakao je Dinkić.

Kompanija Gorenje je korisnik Programa finansijske podrške investitorima koji sprovode Ministarstvo ekonomije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i ukupan iznos dodeljenih sredstava je 1.000.000 evra.

Slovenačka kompanija koja trenutno poseduje dve fabrike u Srbiji, u Valjevu gde proizvodi belu tehniku i u Staroj Pazovi gde proizvodi radijatore i bojlere, odlučila je da zbog povećanja obima posla izgradi novu fabriku u Staroj Pazovi, modernizuje proizvodnju i u tom gradu zaposli 250 novih radnika.

Kompanija Gorenje, osnovana 1950. godine, je multinacionalna kompanija sa sedištem u Velenju, u Sloveniji. Osnovna delatnost je proizvodnja aparata za domaćinstvo i nameštaja. Najveći deo proizvodnje u Srbiji namenjen je izvozu u zemlje Evropske Unije, Tursku, Rusiju, Ukrajinu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Fabrika

Ličnosti: Mlađan Dinkić, Branko Apat

Institucije: Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA)

Kompanije: Gorenje


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
 • Dostanić: Investitori nisu pohrlili da kupuju akcije NIS

  9. sep 2010.

  Tanjug

Povezani naslovi

 • Kompanija Norma gradi fabriku u Subotici (VIDEO)

  01. septembar 2010. 16:09 |

 • Potpisan ugovor za kompleks sportskih bazena u Subotici (VIDEO)

  01. septembar 2010. 15:09 |

 • Potpisani ugovori za dve nove fabrike u Vlasotincu (VIDEO)

  30. avgust 2010. 15:08 |