emg home
RSS

Milosavljević: Mera za prevazilaženje nestašice mleka

30. septembar 2010. | 08:31

Izvor: Beta

Grad: Niš

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević najavio je u Nišu da će Vlada Srbije za nekoliko dana usvojiti meru koja će doprineti da se prevaziđe nestašica svežeg mleka na tržištu.

"Nadam se da će ta mera biti stimulativna, da se stanje stabilizuje i da se proizvođačima i prerađivačima ostavi vreme da se usaglase o ceni, kvalitetu i količinama mleka", rekao je Milosavljević ali nije precizirao o kojoj meri je reč.

Ranije je najavljeno da će rebalansom ovogodišnjeg budžeta premija za mleko biti povećana sa dinar i po na dva dinara po litrumleka, na koju će moći da računaju i veliki proizvođači.

U avgustu je Ministarstvo poljoprivrede za nestašicu mleka optužilo Salford kao najvećeg proizvođača, dok je ta kompanija kritikovala politiku državne subvencije.

Ministar Slobodan Milosavljević je večeras izrazio nadu da nestašice poljoprivrednih proizvoda u Srbiji neće biti aktuelne u narednom periodu.

"Srbija ima tržišne viškove mnogih poljoprivrednih proizvoda i nadam se da nestašica neće biti aktuelna tema u narednom periodu", rekao je Milosavljević.

On je dodao i da očekuje još nekoliko velikih trgovinskih lanaca u Srbiji gde je, kako je naveo, od 2001. došlo 15 trgovinskih lanaca i da će dolazak novih doprineti konkuretnosti i boljem položaju potrošača.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: nestasica mleka

Ličnosti: Slobodan Milosavljević

Institucije: Ministarstvo trgovine Srbije

Kompanije: Salford


Unesite tekst komentara:

<<

04. oktobar - 10. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi