emg home
RSS

Ktitor izvozi nameštaj vredan 30 miliona evra

08. oktobar 2010. | 13:38

Izvor: Emg.rs

Kompanija Ktitor s firmom Intera-Invest-Stroj, koja gradi u državama na prostoru SSSR-a, potpisala desetogodišnji ugovor vredan 30 miliona evra u vezi sa izvozom nameštaja u Rusiju, Turkmenistan, Azerbejdžan i Kazahstan.

Aleksej Viktorovič Staroljetov, zamenik generalnog direktora Intere, rekao je da je do posla došlo zahvaljujući njihovom generalnom direktoru i suvlasniku Dragomiru Kariću, koji je inicijator potpisivanja ugovora.

Milija Milosavljević, vlasnik kompanije Ktitor, kaže da će prvi posao, vredan oko pola miliona evra, biti opremanje dva hipodroma u Turkmenistanu. On očekuje da će taj posao biti završen do kraja godine.

„Za građevinske firme i drvnu industriju ima posla na tržištima na području SSSR-a, ali bi male kompanije trebalo da se udruže i tako nastupaju“, rekao je on nakon potpisivanja ugovora u Privrednoj komori Srbije.

Miloš Jelić, direktor Privredne komore Srbije, naglasio je da u Belorusiju, Rusiju i Kazahstan može biti izvožen nameštaj bez carine, pa je ovdašnja roba konkurentna.

„Ranije su carine bile visoke, a plaćalo se i 1,4 evra po kilogramu dodatnih nameta. Sad treba iskoristiti prednosti izvoza bez carine“, rekao je on.

Zamenik generalnog direktora Intere Vladan Jevtić, je najavio da će ta firma raspisati konkurs i za 2.500 građevinskih radnika iz Srbije i dodao da na konkurse mogu da se javljaju i firme iz bilo koje oblasti građevine.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izvoz, Industrija nameštaja

Ličnosti: Dragomir Karić, Aleksej Viktorovič Staroljetov, Milija Milosavljević, Miloš Jelić, Vladan Jevtić

Kompanije: Ktitor, Intera-Invest-Stroj


Unesite tekst komentara:

<<

11. oktobar - 17. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi