emg home

RSS

NS protiv izmena zakona o porezu na imovinu (VIDEO)

21. decembar 2010. | 12:59

Izvor: Beta

Nova Srbija (NS) neće glasati za predložene izmene i dopune zakona o porezu na imovinu, kao ni za najavljeno povećanje PDV-a na računarsku opremu, izjvila je danas potredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski i ocenila da to nije porez već harač."NS je kategorički porotv tog predloga poreskog sistema, on je neizdrživ namet za građane. Protiv tog predloga borićemo se amandmanima ali ako treba i izvesti ljude na ulicu", kazala je Filipovska na konferenciji za novinare.

     


Dodala je da je porez "dokaz da vlada gubi kontrolu nad privredom" i da građani njime treba da plaćaju opstanak vlade koja nema rešenja za tešku privrednu i ekonomsku situaciju u kojoj se Srbija nalazi.

Prema njenim rečima, preraspodela poreskog tereta koji se čini izmenama zakona teško može da se opravda - uvođenje proporcionalne stope oporezivanja izaziva povećenja poreskog tereta svima, pri čemu su najugroženiji nezposleni odnosno penzioneri. 

Filipovska je upitala zašto u predlogu izmena i dopuna zakona nema oporezivanja pravnih lica već samo fizičkih i dodala da porezi moraju da budu progresivni a ne proprocionalni kao i svuda u Evropi.

Prema njenim rečima, država je napravila veliku grešku kada se odlučila da obveznicma sa dugovanjima oprosti kamatu jer se tako urušava pravni sistem i kažnjavaju redovne platiše.

Filipovski je rtakođe izjavila da bi Srbija trebalo da iskoristi izveštaj izvestioca Dika Martija o trgovini ljudima i umešanosti lidera kosovskih albanaca Hašima Tačija tako što će inicirati njegovo procesuiranje.

"U trenutku kada se svet zgražava na tim činjenicama Srbija mora da pokrene inicijativu za procesuiranje Hašima Tačija a ne da se razmišlja o pregovorima sa Tačijem, kao što je to nedavno najavio a juče i potvrdio predsednik Srbije", rekla je Filipovski.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Porezi, Stranke

Ličnosti: Dubravka Filipovski

Institucije: Nova Srbija


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • Ljajić: Ne bih imao ništa protiv vlade DS-SNS

    29. decembar 2011. 09:12 |

  • Cvetković: Apsolutna većina poreskih dužnika privatnici

    28. decembar 2011. 13:12 |

  • UPS traži ukidanje takse na gradsko građevinsko zemljište

    28. decembar 2011. 13:12 |