emg home
RSS

Žeželjev most biće završen za tri godine

12. januar 2011. | 16:11

Izvor: Tanjug

Grad: Novi Sad

Žeželjev most u Novom Sadu je projekat od kapitalnog značaja, koji će u naredne tri godine biti završen preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, izjavila je danas na sednici pokrajinske vlade sekretarka za urbanizam i graditeljstvo Dušanka Sremački.

Vlada je usvojila informaciju o postupku izbora izvođača radova na izgradnji tog mosta na Dunavu i ovlastila predsednika Bojana Pajtića da potpiše ugovor, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Usvojen je i Predlog zaključka o utvrđivanju ukupno 224 projekta sa teritorije Vojvodine, koji će u ovoj godini biti realizovani posredstvom Nacionalnog investicionog programa (NIP) Srbije.

Lista prioritetnih projekata utvrđena je na osnovu ocene ekspertskih grupa, kao i prema odgovarajućim kriterijumima, rekao je pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.

On je napomenuo da se u tom pogledu vodilo se računa o značaju projekta za očuvanje i unapređivanje životne sredine, za razvoj proizvodnih kapaciteta, otvaranje novih radnih mesta i razvoj lokalne sredine, kao i o spremnosti lokalne samouprave da učestvuje u njegovom ostvarivanju, u prvom redu radi ravnomernog razvoja pokrajine.

Petrović je naglasio da je na ovaj način, pokrajina kvalitetno i blagovremeno obezbedila participaciju za relizaciju projekata NIP-a, u saradnji sa pokrajinskim organima i lokalnim samoupravama.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. januar - 16. januar 2011.

>>

Povezani naslovi