emg home

RSS

Delta zainteresovana za investicije u nekretnina u Hrvatskoj

28. januar 2011. | 15:38

Izvor: Forbs, Beta

Generalna direktorka Delta holdinga Jelena Krstović izjavila je da će investicije u nekretnine biti prva stvar koja će zanimati tu srpsku kompaniju, kada se ponovo odluči za ulazak na tržište Hrvatske.Krstovićeva je u intervjuu za februarsko izdanje magazina Forbs u Hrvatskoj kazala da veruje da će Delta u budućnosti pronaći projekat koji će moći da realizuje u Hrvatskoj, ali da se u 2011. ne planira osvajanje novih tržišta.

"Činjenica je da su privrede Hrvatske i Srbije upućene jedna na drugu jer su to srodna, komplementarna tržišta. Verujem da će u novim odnosima koje su postavili predsednici Srbije i Hrvatske, u budućnosti zaista biti bolje i na operativnom nivou", kazala je ona.

Forbs je naveo da se Delta holding 2008. godine neuspešno nadmetao za kupovinu zemljišta nekadašnje hrvatske industrije mesa "Zagrepčanka", nakon čega je "digao ruke" od hrvatskog tržišta.

"Nekako nam se čini da javnost još uvek, kako ni tada kada smo pokušali ulazak na tržište, nije spremna za kompletan ulazak srpskih kompanija na tom konkretnom, svakodnevnom nivou", ocenila je Krstovićeva.

Kako je navela generalna direktorka Delta holdinga, nakon otopljavanja odnosa koje su pokrenuli Boris Tadić i Ivo Josipović stvari će se sirugno promeniti na bolje, a od dobrih odnosa Hrvatska i Srbije, korist mogu da imaju i privrednici i potrošaci. 

Krstovićeva je kazala i da su "pri kraju" pregovori Delta holdinga sa stranim partnerom o prodaji 50 odsto kapitala u maloprodajnom trgovinskom lancu Delta Maxi.

"Verujem da će ugovor vrlo brzo biti sklopljen", kazala je dodajući da se "radi partnerstvu, tako da se nastavlja širenje Deltinog maloprodajnog lanca, ali sada uz podršku partnera".

Deo novca, istakla je, biće uložen u agrar, a na okolnim tržištima Deltu, pre svega, zanimaju nekretnine, izgradnja tržnih centara, što će biti jedan od osnovnih poslova kompanije u narednim godinama.

Krstovićeva je kazala da Delta u 2012. godini planira izgradnju prvog velikog distributivnog centra u Rusiji, preko kojeg će izvoziti poljoprivredno-prehrambene proizvode, iz sopstvene proizvodnje i drugih kompanija.

"Hrvatske kompanije i sada izvoze mandarine, jabuke i drugo voće i povrće preko Deltinog centra u Rusiju. U tom poslu postoji veća mogućnost saradnje i verujemo da će se produbiti u narednim godinama", kazala je ona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Nekretnine

Ličnosti: Jelena Krstović

Kompanije: Delta


Unesite tekst komentara:

<<

23. april - 29. april 2012.

>>