emg home
RSS

Slavica Đukić uručila priznanje Hildegard Gacek

02. februar 2011. | 19:20

Izvor: Emg.rs

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović uručila je danas direktorki Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Hildegard Gacek priznanje Kluba privrednih novinara - zlatnu plaketu za izuzetan doprinos razvoju privrede Srbije i Zlatni dinar cara Dušana, saopšteno je iz Skupštine."EBRD za Srbiju, na čijem ste čelu već pet godina, od 2001. plasirala je srpskoj privredi 2,4 milijarde evra pod povoljnim uslovima, a projekti koje ste na ovaj način podržali su od strateškog značaja za privrednu obnovu i razvoj Srbije", rekla je predsednica parlamenta prilikom uručenja priznanja.

Dodavši da joj je posebno drago što je priznanje dodeljeno baš Gacekovoj, "uspešnoj ženi sa jakim ličnim autoritetom i harizmom", Đukić-Dejanović je istakla da je uverena da direktorki EBRD pripadaju zasluge za ugled institucije koju predstavlja u Srbiji.

Gacek je obavestila Slavicu Đukić-Dejanović da će bord direktora EBRD posetiti Srbiju 20. juna i izrazila želju da ih predsednica Narodne skupštine primi, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Klub privrednih novinara odlučio je da priznanje dodeli EBRD za vođenje promišljene, odgovorne i uspešne poslovne politike, podržavajući projekte i kompanije koje su od strateškog značaja za privrednu obnovu i razvoj Srbije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

25. april - 01. maj 2011.

>>