emg home
RSS

Odluka o minimalnoj ceni rada sledeće nedelje (VIDEO)

17. februar 2011. | 14:42

Izvor: Emg.rs

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je danas da će odluka o minimalnoj zaradi biti doneta sledeće nedelje na novoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta, jer Ministarstvo finansija još pravi računicu o povećanju minimalne zarade, a da se ne ugrozi makroekonomska stabilnost zemlje.On je nakon zasedanja Saveta rekao novinarima da na današnjoj sednici Savet nije uspeo da se usaglasi oko minimalne cene rada, te da će naredne nedelje biti održana nova sednica.

     „Ukoliko ni tada ne postignemo saglasnost Vlada će doneti odluku onako kako zakon predviđa“, rekao je on.

Ministar je podsetio da je predlog sindikata da minimalna cena bude 195 dinara po radnom času, dok poslodavci zahtevaju 96 dinara po radnom času.

„Socioekonomski savet mi je dao predlog da potpišem prošireno dejstvo za dva granska kolekivna ugovora za oblast građevine i poljoprivrede što cenimo kao izuzetno značajno“, rekao je ministar.

Kao razlog zbog koga su predstavnici sve tri strane odlučili da odblokiraju rad Saveta Ljajić je rekao da ih je na to naterala „zajednička muka“.

„Potreban nam je novi socijalni dogovor bez obzira na loša iskustva jer smo napravili socijalni dijalog koji nije u velikoj meri ispoštovan“, zaključio je on.  

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Ljubisav Orbović imenovan je za novog predsedavajućeg Saveta u narednom periodu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Socijalni dijalog

Ličnosti: Tomislav Živanović

Institucije: Savez samostalnih sindikata Srbije, Socijalno-ekonomski savet, Vlada Srbije, Unija poslodavaca Srbije, Granski sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost


Unesite tekst komentara:

03. mart 2011. 19:20:07

| tanja

0

Pitanje: Sta sa poljoprivrednicima koji nisu u fondu za pio imaju preko 70 godina zivota, imaju jako malo zemlje, neophodna im je tudja nega

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi