emg home
RSS

Dragutinović: Meni se čini da vlade ima (VIDEO)

21. februar 2011. | 15:09 15:29

Izvor: Emg.rs, Beta

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je danas u Skupštini Srbije da joj se "čini da vlade ima"."Meni se čini da država normalno funkcioniše. Najbolje je da država funkcioniše, a da personalne promene ne budu od tako presudne važnosti. Meni se čini da vlade ima, a vreme će pokazati da li sam ja, ili neko ko misli drugačije, bila u pravu", kazala je Dragutinović novinarima.

     


Skupština danas nije na početku vanredne sednice objedinila raspravu o pojedinim tačkama dnevnog reda jer je takav predlog vladajuće koalicije povučen. Za usvajanje takvog predloga potrebno je da glasa 126 poslanika koliko ih nije bilo u sali na početku današnjeg rada.

Opozicija je danas povodom povlačenja predloga poslanika Za evropsku Srbiju Vlatka Ratkovića za objedinajvanje rasprave o tačkama dnevnog reda, pokrenula pitanje da li postoji vladajuća poslanička većina.

     

DSS: Nedostatak kvoruma još jedan pokazatelj haosa


Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Radojko Obradović izjavio je danas da je to što vladajuća koalicija nije imala većinu u Skupštini Srbije, "još jedan pokazatelj haosa" u državi.

"Oni ni sami ne znaju šta predlažu i usvajaju. To što danas nije bilo kvoruma je samo još jedan doprinos u kompletnom haosu koji su napravili", rekao je Obradović novinarima u Skupštini.

On je naveo da je jedini prioritet Vlade da napuni budžet iz kredita i troši ga za stranačke potrebe.

"Kada postoji ljubav, nema problema, a kada krenu svađe ispostavi se da se ne poštuje zakon i da se odluke donose na ko zna koje načine", ocenio je Obradović.

Prema njegovim rečima, ponižavajuće je to što su najvažniji zakoni u Srbiji doneti pod pritiškom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"Na kraju smo u situaciji da sa sindikatima pregovara MMF, a ne Vlada", rekao je Obradović ocenivši da to ne bi bilo tako da Vlada ima autoritet. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi