emg home

RSS

Subvencije od 4.000 evra po zaposlenom u industrijskoj zoni Valjevo

09. jun 2011. | 16:06

Izvor: Beta

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) spremna je da za svako novootvoreno radno mesto u valjevskoj industrijskoj zoni izdvoji 4.000 evra, javili su danas lokalni elektronski mediji.

Radio Patak je preneo izjavu pomoćnika gradonačelnika Radivoja Milutinovića o tome da su u lokalnoj samoupravi "dobili čvrsta uveravanja" da će subvencije za nova radna mesta dobiti investitori koji budu zaposlili najmanje 50 radnika.

Milutinović je rekao da su i pojedine banke spremne da potencijalnim investitorima ponude povoljne kredite ukoliko odluče da proizvodne pogone otvore u novoj industrijskoj zoni.

Industrijska zona će u krugu bivšeg kombinata za proizvodnju nameštaja i kartonske ambalaže "Stefil" biti spremna za prve investitore tokom jula.

Odluku o prodaji ili zakupu zemljišta i poslovnog prostora trebalo bi da donesu odbornici gradskog parlamenta na sednici planiranoj za 15. jun.

Valjevski gradonačelnik Zoran Jakovljević je ranije najavio da je austrijska kompanija "Austroterm", koja ima pogon za proizvodnju izolacionih materijala u Valjevu, zainteresovana da gradi fabriku građevinskih lepkova u industrijskoj zoni.

"Razgovarali smo sa predsednikom korporacije 'Austrotherm', koji je pokazao zaintersovanost za našu industrijsku zonu i veliki objekat u kojem bi bila proizvodnja 'mureksina', odnosno fabrika građevinskih lepkova sa halom od 200.000 kvadrata", preneo je Radio Patak Jakovljevićevu izjavu.

On je najavio da će Gradska uprava za buduće investitore u industrijskoj zoni, u prigradskom naselju Gorić, "uraditi stimulaciju u oblasti lokalnih komunalnih taksi".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zapošljavanje, Subvencije

Institucije: SIEPA


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Drekslmajer će u Zrenjaninu zaposliti još 500 radnika

    03. novembar 2011. 16:11 |

  • Uredba o podsticanju zapošljavanja bez očekivanih rezultata

    01. novembar 2011. 15:11 |

  • Srbija na preferencijalnoj listi SAD za uvoz robe

    01. novembar 2011. 11:11 |