emg home
RSS

EBRD odobrila Nisalu kredit od četiri miliona evra

16. jun 2011. | 16:47

Izvor: Beta

Grad: London, Niš

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da je odobrila kredit od četiri miliona evra niškoj fabrici za preradu aluminijuma Nisal.

Kako se navodi u saopštenju, kredit će biti iskorišćen za refinansiranje zajmova Nisala i obezbediće obrtna sredstva za finansiranje kompanije.

Kao rezultat uključenja EBRD u finansiranje Nisala, ističe se, još jedan kreditor će niškoj fabrici produžiti rok otplate kredita i odobriti garancije, kako bi podržao planirani rast i razvoj proizvodnje.

Nisal se bavi preradom aluminijuma u proizvode za potrebe građevinske industrije - šipke, prozore, vrata, almnijumsko-staklene fasade i druge proizvode. Kompanija izvozi na tržišta Nemačke, Rusije i država u susedstvu.

"EBRD je zadovoljna što može da podrži Nisalovu strategiju rasta. Kredit će pomoći da Nisalu da vrati proizvodnju na predkrizni nivo i postane konkurentniji na evropskom tržištu", kazala je direktorka EBRD za Srbiju Hildegard Gacek.

Vlasnik kompanije i predsednik Odbora direktora Nisala Goran Vuković kazao je da će sporazum sa EBRD pomoći kompaniji da se fokusira na razvoj i širenje poslovanja, kao i na povećanje tržišnog udela.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kredit

Institucije: EBRD

Kompanije: Nišal


Unesite tekst komentara:

<<

22. avgust - 28. avgust 2011.

>>

Povezani naslovi