emg home
RSS

Dačić: SPS posle izbora ponovo u koaliciju s DS-om

18. jun 2011. | 13:06 20:26

Izvor: Beta

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio danas da je cilj te stranke da na narednim izborima ostvari značajne rezultate i potom napravi koaliciju s Demokratskom strankom.

"Uz dužno poštovanje prema koalicionim partnerima, cilj nam je da ih pobedimo na narednim izborima, koji će biti održani u redovnom terminu, i potom da pravimo koaliciju", kazao je Dačić na izbornoj konferenciji beogradske organizacije SPS-a.

On je od koalicionih partnera u Vladi Srbije zatražio da se s poštovanjem ophode prema socijalistima i njihovim stranačkim koalicionim partnerima, Jedinstvenom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije. "Da nije bilo SPS-a, ne bi bilo ni vladajuće koalicije ili bi bilo neke druge koja ne bi bila tako dobra za Srbiju", kazao je Dačić.

On je istakao da SPS, PUPS i JS sa osvojenih 7,6 odsto glasova na poslednjim izborima ne mogu da izdejstvuju ostvarenje svih svojih zahteva i da zbog toga na sledećim izborima treba postići bolji rezultat. "Rezultati moraju da budu bolji da bi se socijalisti efikasnije borili za bolji položaj penzionera i radnika", dodao je predsednik SPS-a.

   

Đilas: Istorijska je odluka o saradnji SPS-a i DS-a

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da je odluka o saradnji SPS-a i DS-a bila istorijska jer je Srbiju pokrenula u pravom smeru, ka Evropskoj uniji. "Mislim da će se izbori održati u redovnom roku naredne godine. Očekujem da postignemo dobre rezultate i u istom sastavu vodimo gradsku vlast", kazao je Đilas na izbornoj konferenciji beogradske organizacije SPS-a.

On je odao priznanje predsedniku SPS-a Ivici Dačiću i toj stranci na hrabroj odluci da postigne sporazum i sarađuje s DS-om. "Budućnost Srbije je u saradnji DS-a i SPS-a i svih stranaka koje danas čine vlast na lokalu u Beogradu", rekao je Đilas. "Gradska vlast funkcioniše kao jedna porodica u kojoj se dogode i
svađe, dva dana se ne razgovara, ali ipak smo svi naši", rekao je Đilas. 

Antić: Ne zaljubljujte se u svoje koalicione partnere

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Beogradu Aleksandar Antić poručio je danas članstvu socijalista da treba najviše da vole svoju partiju i da ne treba da se “zaljubljuju” u svoje koalicione partnere. "Mi smo u prošlosti često znali da se zaljubljujuemo u svoje koalicione partnere, tako da su neki znali da se zaljube u JUL, neki u radikale, posle toga od 2000. je bilo dosta onih koji su bili zaljubljeni u Šešelja i Koštunicu. Mislim da je vreme da stavimo tačku na to", kazao je Antić na Izbornoj konfererenciji Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije u Beogradu, gde je reizabran.

On je poručio članstvu da se ne zaljubljuje ni u aktuelne koalicione partnere, pa ni u gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, iako je on, kako je naveo, šarmantan čovek. "Nemojte se zaljubljivati ni u naprednjake, a nadam se da u ove radikale i narodnjake, da to više nema ni razloga zaljubljivati se. Nemojte se zaljubljivati ni u nas koji u ovom trenutku vodimo ovu partiju", kazao je Antić.

Antić je izrazio veliko zadovljstvo rezultatima koje su socijalisti postigli u Beogradu u protekle četiri godine. "Reafirmisali smo politiku i vratili poverenje gradjana", kazao je Antić.

On je poručio da socijalisti sada treba da se spremaju za tešku i komplkovanu borbu na predstojećim izborima, za rešenje ekonomskih i socijalnih problema građana, za socijalnu pravdu i jednakost. "Socijalisti moraju da se usprotive bogaćenju pojedinaca i siromašenju građana", kazao je Antić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi