emg home

RSS

Bogdanov negirao krivicu, ničeg se ne seća

24. jun 2011. | 14:50

Izvor: Beta

Navijač Crvene zvezde Ivan Bogdanov negirao je danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da je učestvovao u masovnoj tuči uoči košarkaškog "večitog derbija" 2006. godine i da je tom prilikom sprečavao službeno lice u vršenju službene dužnosti.Bogdanov, koji je u Italiji osuđen kao vođa navijačkih nereda na utakmici Italija-Srbija 12. oktobra 2010. godine, kazao je da nije kriv za dela koja mu se stavljaju na teret i da se ne seća navijačke tuče uoči košarkaške utakmice Crvena zvezda-Partizan 13. juna 2006. godine.

Optuženi je članovima sudskog veća rekao da se pre početka utakmice sastao sa drugovima u Ulici Zdravka Čelara i da je, zajedno sa njima, čekao još jednog druga koji je trebalo da im donese karte.

"U tom trenutku je naišao autobus i kada sam krenuo da uđem unutra zadobio sam više udaraca u glavu i pao sam u nesvest. Verovatno su me napali jer sam nosio šal Crvene zvezde", rekao je Bogdanov.

Kako je kazao, sledeće čega se posle udarca seća je buđenje u Urgentnom centru sa jakim bolovima u glavi i gipsom na levoj ruci.

Danas su svedočili i policajci koji su intervenisali tom prilikom, a jedino je Siniša Đukanović kazao da je prepoznao Bogdanova u toj tuči, dok su se druga dvojica policajaca setila "ćelavog, krupnijeg čoveka sa tetovažama".

"Pošto smo videli tuču prišli smo tom mestu i tada sam uočio okrivljenog kako udara letvom osobu koja je klečala", rekao je Đukanović i kazao da je stekao utisak da je Bogdanov pod uticajem alkohola ili narkotika.

"Nije bio pri čistoj svesti", konstatovao je Đukanović i dodao da je Bogdanov tom letvom zamahnuo i prema policijskim službenicima.

Advokati odbrane izneli su nalaze veštaka, prema kojima je Bogdanov tom prilikom teško povređen.

Suđenje će se nastaviti 13. jula.

Italijanski pravosudni organi osudili su Bogdanova u martu na tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija u oktobru prošle godine.

Bogdanovu je kazna zatvora zamenjena deportacijom u Srbiju i zabranom ulaska u Italiju i sve zemlje Evropske unije u narednih pet godina.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sport, Suđenja, Nasilje

Ličnosti: Ivan Bogdanov


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Sanader odbacio krivicu i po objedinjenoj optužnici

    10. novembar 2011. 11:11 |

  • Iran: Ne treba nam atomska bomba da se suprotstavimo SAD

    08. novembar 2011. 14:11 |

  • UN: Najmanje 3.500 ljudi ubijeno u Siriji od početka protesta

    08. novembar 2011. 12:11 |