emg home

RSS

Predsednik opštine: Na Brnjaku albanski carinici

28. jul 2011. | 10:20 14:09

Izvor: Emg.rs, Beta

Na prelazu Brnjak, u opštini Zubin Potok, i dalje su policajci i carinici albanske nacionalnosti, zbog čega Srbi blokiraju jedan tamošnji put, rekao je danas predsednik Opštine Slaviša Ristić.

Ristić je kazao da su na prelazu Brnjak jake snage Kfora, 11 pripadnika pogranične Policije Kosova i četiri carinika albanske nacionalnosti.

Prema njegovim rečima, carinici ne kontrolišu vozila, ali jesu na tom punktu, što je za Srbe neprihvatljivo.

Srbii su blokirali put Kosovska Mitrovica-Ribariće u selu Zupče. Na barkadama nema incidenata.

 

Zatvoren prelaz na Jarinju

Prelaz na Jarinju je zatvoren pošto je infrastruktura teško oštećena sinoćnim požarom i mogla bi da se sruši, što je veoma opasno, saopštio je danas KFOR.

KFOR je preuzeo komandu i odgovornost za carinske punktove na prelazu na liniji razgraničenja u Jarinju i Brnjaku. "Kapija 1, u Jarinju je zatvorena. Infrastruktura je teško oštećena i mogla bi da se sruši, pa zbog toga postoji veliki bezbednosni rizik", piše u saopštenju.

Dodaje se da privatni automobili mogu da pređu granicu na odgovornost vozača. KFOR će pregledati automobile u potrazi za oružjem i zabranjenom robom. "Kamionima nije dozvoljen prolaz. Na Kapiji 31, prelaz Brnjak, kontrole su, takođe iz bezbednosnih razloga veoma stroge", piše u saopštenju Kfora.

KFOR nastavlja razmeštanje trupa svuda na severu Kosova da bi se, kako je saopštio, očuvala bezbednst i sloboda kretanja.

Kfor je saopštio i da će biti istražen jučerašnji kriminalni i nasilni napad, paljenje administrativnog prelaza i pucnjava.

 

Marković: Albanci imaju podršku međunarodne zajednice

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je danas u Skupštini Srbije da ga raduje vest da će KFOR biti na administrativnim prelazima. On je dodao da je očigledno da Albanci imaju podršku međunarodne zajednice, ali da ni u jednom dokumentu ne piše da na administrativnim prelazima treba da stoje albanske specijalne jedinice.

On je dodao da su Albanci spremni da svake godine naprave nešto što bi Srbiju udaljilo od EU.

 

Jelena Trivan: Brine me motivacija

Jelena Trivan, potpredsednica Demokratske stranke, kaže da DS ne beži od dijaloga o Kosovu i u Skupštini Srbije, ali da se treba koncentrisati na to da se situacija na Kosovu smiri. Ona je istakla da se aktuelnoj skupštinskoj većini ne može prigovoriti da neće da razgovara o Kosovu jer je ono više puta bilo tema skupštinskih rasprava.

“Dajte da damo šansu Vladi i pregovaračima da stabiluzuju prilike na Kosovu. Više me brine motivacija onih koji bi da se o toj temi razgovara u Skupštini jer ne bih volela da Kosovo bude tema velikih i zapaljivih govora. Treba da mislimo o Srbima u eknklavama, koji su preplašeni”, rekla je ona.

SRS: Tadić pristao na otimanje severa Kosova

Aleksandar Martinović iz Srpske radikalne stranke je rekao da je paljenje prelaza inscenirano da bi Albanci mogli da ih zauzmu i da je predsednik Srbije Boris Tadič pristao na otimanje severa Kosova.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Dragan Marković, Goran Bogdanović, Jelena Trivan, Aleksandar Martinović, Slaviša Ristić, Erhard Biler

Institucije: KFOR


Unesite tekst komentara:

01. avgust 2011. 09:03:03

| djordje

0

tadic radi sa tacijem na unistavanju srpske drzave. ko je u zadnjih par sati pratio ponasanje tadica i njegove klike, svakom je moralo biti jasno da je okupacija severnog kosova bila usaglasena sa njima. tadic je najveca opasnost za srpsku drzavu.

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi