emg home
RSS

Šeholi: Dogovor o pečatu korak nazad za Vladu Kosova

09. septembar 2011. | 10:47

Izvor: Beta

Grad: Priština

Prištinski analitičar Fatmir Šeholi rekao da je dogovor o primeni carinskog pečata korak nazad za Vladu Kosova jer je taj pečat postojao i pre proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Srbija nije izgubila ništa, niti je Kosovo dobilo nešto tim dogovorom. Čak smatram da je to korak nazad za Vladu Kosova jer je taj pečat postojao i pre proglašenja nezavisnosti. Natpis na tom pečatu, "Kosovo carina", samo je geografski pojam i bez razloga je podignuta tenzija na severu Kosova i ubijen pripadnik specijalnih jedinica”, rekao je on.

Prema mišljenju Šeholija, žalosno je što u Vladi Kosova nema autentičnih Srba jer oni koji su deo te lade nisu merodavni ni legitimni Srbi. Ako zamenik premijera Slobodan Petrović ne sme da ode u severni deo Kosova jasno nam je do koje mere on može imati uticaj", naveo je on.

On je naveo da Samostalna liberalna stranka Kosova, čiji je Petrović predsednik, priprema fond iz kog će plaćati nevladine organizacije i dopisnike beogradskih medija sa Kosova da napadaju institucije u Srbiji.

On je naveo da se protiv ministara iz redova te stranke sprovodi istraga policije Euleks-a o zloupotrebama u radu. "Mediji i javnost u Srbiji treba da znaju da su predstavnici Srba o kojima govorim poltroni politike premijera Hašima Tačija. Kao Albanac sa Kosova ne želim da Petrović i njegovi saradnici priznanjem nezavisnosti Kosova dobiju alibi za svoje zloupotrebe", kazao je Šeholi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

09. septembar 2011. 21:21:36

| pera sarplaninac

1

sheholi je potpuno u pravu

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>