emg home
RSS

Ball Packaging otvorio pogon vredan 35 miliona evra

16. septembar 2011. | 11:49

Izvor: Beta

Kompanija Ball Packaging Europe danas je otvorila novu liniju za proizvodnju limenki u fabrici u Beogradu, vrednu 35 miliona evra, u kojoj će raditi 40 ljudi.

Fabrika će otvaranjem pogona duplirati proizvodnju na 1,5 milijardi limenki godišnje.

Otvaranju pogona prisustvovali su ministri za ekonomiju i životnu sredinu Nebojša Ćirić i Oliver Dulić, ambasadorka SAD Meri Vorlik i ambasador Nemačke Volfram Mas.

Ćirić je rekao da je fabrika te kompanije u Beogradu prva grinfild-investija u Srbiji od početka tranzicije i da je ta kompanija jedna od prvih koja je u vreme svetske ekonomske krize ušla u proces reinvestiranja.

Dulić, predstavljen kao specijalni izaslanik predsednika Srbije Borisa Tadića, ocenio je da ulaganje multinacionalne kompanije kao što je Ball Packaging u vreme krize i prisustvo menadžmenta komapanije na otvaranju pogona u Srbiji pokazuju da je Srbija napredovala i stvorila dobru klimu za investiranje.

Direktor beogradske fabrike David Banjai kazao je da je administracija države mnogo puta izašla u susret kompaniji olakšavajući joj rad, a jedan od primera je pojednostavljenje procesa carinjenja.

Predsednik Ball Packaging Europe Kerit Heski kazao je da su za odluku o reinvestiranju u Srbiju bili odlučujući tržište i bliska veza s klijentima i povoljna investiciona klima i ljudi koji rade u Srbiji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije

Ličnosti: Volfram Mas, Oliver Dulić, Nebojša Ćirić, David Banjai, Meri Vorlik, Kerit Heski

Kompanije: Ball Packaging


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>