emg home
RSS

Jeremić: NATO odgovoran za situaciju na Kosovu

29. septembar 2011. | 10:36

Izvor: Beta

Grad: Njujork

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić ocenio je da je NATO odgovoran za situaciju na severu Kosova i da Srbija traži odgovor na pitanje ko je naredio upotrebu vatre protiv civila na administrativnom prelazu Jarinje.

Posle sinoćnih konsultacija u Saveta bezbednosti Ujedinjneih nacija, Jeremić je za RTS rekao da je Rusija na tom sastanku prenela sve ono što je Srbija smatrala za neophodno, dodajući da nijedan incident ni narušavanje mira i stabilnosti ne smeju ostati nekažnjeni.

On je kazao da NATO snosi punu odgovornost za takvu situaciju. "Nigde u Evropi se ne puca na civile osim u Srbiji, i to na teritoriji koja nije pod upravom Vlade Srbije", rekao je Jeremić.

SB UN održao je sinoć zatvorene konsultacije o stanju na severu Kosova posle sukoba Srba i pripadnika Kfora, a u kom su povređeni sedam Srba i četiri vojnika Kfora. Konsultacije su zakazane na zahtev Rusije, koja je izrazila zabrinutost zbog akcija Kfora i Euleksa na severu Kosova, tražeći od tih misija da poštuju princip statusne neutralnosti.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Vuk Jeremić

Institucije: UN


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi