emg home

RSS

Đelić: Pojedine zemlje bi da postave nove uslove Srbiji

09. oktobar 2011. | 10:38

Izvor: Press

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da pojedine zemlje pokušavaju da ubede druge članice Evropske unije da se Srbiji postave dodatni uslovi i za dobijanje statusa kandidata."Realnost je da neke zemlje u ovom momentu pokušavaju da ubede druge članice EU da se Srbiji i za dobijanje statusa kandidata postave dodatni uslovi", rekao je Đelić u intervjuu za Press.

Đelić je kazao da je poruka Fracuske da će se boriti da ne bude novih uslova za kandidaturu, niti nemogućih uslova za početak pregovora, ohrabrujuća.

Upitan koji uslovi mogu da se postave Srbiji na putu ka evropskim integracijama, Đelić je rekao da su "jedini uslovi koji mogu biti problem - oni koji prelaze crvene linije naše državne politike oko Kosova".

"Nažalost, ima i onih u Evropi koji misle da možemo da naredimo Srbima na Kosovu da ukinu demokratski izabrane institucije i idu na izbore koje bi im organizovala Priština. To jednostavno nije moguće", istakao je Đelić.

Govoreći o porastu evropskepticizma, Đelić je rekao da su za to odgovorne one zemlje koje su odlučile da podrže jednostrane poteze Prištine, uključujući i upotrebu sile.

"Rast evroskepticizma ima veoma štetne posledice. Veoma brzo se urušava konsenzus oko ulaska u EU", ocenio je potpredsednik Vlade Srbije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi