emg home

RSS

Dačić: SPS sam osvaja više od 10 odsto, PUPS nije problem

23. februar 2012. | 09:48 15:59

Izvor: Beta, "Večernje novosti"

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas svom koalicionom partneru Partiji ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) da "može da razgovara sa kim hoće" i da je SPS dovoljno jak da sam osvoji više od 10 odsto glasova na izborima."Nije nikakav problem ni ako neko ne želi sa nama. SPS je dovoljno jak da i sam osvoji više od 10 odsto na izborima. Neka (predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić) razgovara s kim god hoće, i ja sam razgovarao sa drugim političkim strankama koje hoće sa SPS-om", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je rekao da on, međutim, "ostaje korektan" u tome da se međusobno dogovara i razgovara sa koalicionim partnerima i da ne vidi da je neko bliži PUPS-u od SPS-a.

Dačić je Krkobabiću poručio i da dogovor o predizbornoj koaliciji "mora da se zasniva na realnosti, a ne na lepim željama", i podsetio da njihova koalicija ima tri člana, SPS, PUPS i Jedinstvenu Srbiju (JS), pa i uspešan dogovor mogu postići samo sve tri članice koalicije.

"Dogovor mora da se zasniva na realnosti, a ne na lepim željama, na realnosti ko koliko ima političke snage, koliko ima u javnosti i koliko je napredovao od 2008. godine", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da Krkobabiću neće odgovarati preko medija i naveo da je otvoren za razgovore ali ne i za ultimatume.

"SPS i PUPS imaju dobre odnose i potpisane dogovre od ranije i reč je samo o raspodeli mandata. Razgovaraćemo u narednim danima oko toga. Ne mogu na ovakav način (preko medija) razgovarati sa koalicionim partnerima, nego isključivo u direktnim razgovorima", rekao je Dačić

Dačić je naveo da je koalicija SPS-PUPS-JS "problem drugima" jer ima mnogo više glasača nego što su planirali drugi, koje nije imenovao.

PUPS za zajednički nastup na sledećim izborima od Dačićevih socijalista unapred traži trećinu mandata koji tada budu osvojeni.

 

Krkobabić: Trećina mandata ili razlaz sa SPS-om

Partija ujedinjenih penzionera Srbije za zajednički nastup na sledećim izborima od Socijalističke partije Srbije unapred traži trećinu mandata koji tada budu osvojeni.

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić je najavio da će njegova stranka u suprotnom početi razgovore o koaliciji s Demokratskom strankom, a da će ponuditi razgovore i drugim partijama, uključujući Srpsku naprednu stranku.

"Ako Ivica Dačić u najskorijem roku ne odgovori na moj predlog da PUPS-u pripadne trećina poslaničkih mandata koje zajedno osvojimo, smatraćemo da je ta korektna ponuda odbijena", rekao je Krkobabić za Večernje novosti.

Krkobabić je rekao da će u tom slučaju predsedniku DS-a Borisu Tadiću ponuditi da razgovaraju o zajedničkom nastupu dve stranke na predstojećim izborima.

Upitan da li planira da sedne za sto i s naprednjacima, on je rekao da će razgovarati i s Tomislavom Nikolićem ako lider naprednjaka to bude želeo, kao i s Rasimom Ljajićem iz Socijaldemokratske partije Srbije i drugim strankama.

"Nije isključeno da Glavni odbor PUPS-a posle tih razgovora odluči da samostalno izađemo na izbore", rekao je Krkobabić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17