emg home

RSS

Podsticajna sredstva za "gazele"

29. februar 2012. | 12:47

Izvor: Emg.rs

Ministarstvo za ekonomiju raspisalo konkurs za dodelu bespovrtnih sredstava malim i srednjim preduzećima s tendencijom brzog rasta, tzv. gazelama, ukupno 30 miliona dinara.

Pomoć se dodeljuje za dve grupe aktivnosti. U prvoj su usklađivanje tehnoloških kapaciteta s najbojim tehnikama ekološke zaštite, usklađivanje sa zahtevima domaćih i evropskih tehničkih propisa i standarda o bezbednosti proizvoda, priprema i dobijanje prava na korišćenje eko znaka, laboratorijska ispitivanja i merenja. U istoj grupi su izrada projektne dokumentacije o tehničkoj izvodivosti za planirane investicione projekte, povećanje energetske efikasnosti, upravljanje otpadom i zaštita životne sredine, dobijanje i potvrđivanje patenata i uvođenje informacionih sistema.

U drugu grupu spadaju priprema i realizacija projekata i povezivanje sa investitorima, uvođenje nove organizacione strukture, priprema srednjoročnog strateškog plana preduzeća, obuka za menadžment i nabavka specifičnih softvera.

MSP mogu da ostvare refundaciju do 50 odsto opravdanih troškova, bez PDV-a, a iznos odobrene pomoći ne može biti manji od 100.000 ni veći od 1,5 miliona dinara za prvu grupu aktivnosti, odnosno ne mogu biti manja od 100.000, ni veća od 800.000 dinara za drugu grupu.

Prijave se podnose regionalnim agencijama za razvoj ili Nacionalnoj agenciji za razvoj do 29. marta.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

30. april - 06. maj 2012.

>>
PON
30
UTO
01SRE
02ČET
03
PET
04SUB
05NED
06

Povezani naslovi