emg home

RSS

Poziv građanima da 15. marta bojkotuju benzinske stanice

13. mart 2012. | 11:50

Izvor: Emg.rs

Grad: Novi Sad

Nacionalna organizacija potrošača Srbije pozvala građane da na Svetski dan potrošača, 15. mart, ne kupuju gorivo na benzinskim stanicama.

"Neka Svetski dan potrošača bude dan kada će sve benzinske pumpe biti prazne, makar jedan dan. Jasna poruka koju ćemo poslati imaće trajne posledice po sve koji kreiraju tržišnu ekonomiju Srbije", ističe se u saopstenju.

Podseća se da je cena goriva na pumpama od početka godine povećana 13 dinara i ističe da bi i pored poskupljenja nafte na svetskom tržištu gorivo moglo da bude jeftinije kad bi se država i trgovci odrekli dela dobiti. "Država i trgovci nemaju nimalo sluha za običnog potrošača. Niko ne želi da se odrekne ogromnog dela dobiti, bilo kroz akcize i poreze, bilo kroz marže", ističe NOPS.

Asocijacija potrošača Srbije je, povodom Svetskog dana potrošača, predložila Vladi da formira ministarstvo za zaštitu prava i interesa potrošača i formiranje nezavisnih gradskih zaštitnike prava i interesa potrošača, ali i uključenje potrošača u donošenje i sprovođenje politike zaštite potrošača i razvoja novih proizvoda i usluga.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

09. april - 15. april 2012.

>>

Povezani naslovi