emg home

RSS

Ikea planira otvaranje pet robnih kuća u Srbiji

15. mart 2012. | 15:58 16:01

Izvor: Emg.rs, Beta

Predstavnici švedske kompanije Ikea obavestili su danas predsednika Srbije Borisa Tadića da planiraju širenje poslovanja u Srbiji, gde će prvu od planiranih pet robnih kuća otvoriti krajem 2013. godine, saopšteno je danas iz kabineta predsednika Srbije.Kako je navedeno, dugoročni plan te kompanije je da otvori dve robne kuće u Beogradu i po jednu u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji.

"Tadić je razgovoru sa predstavnicima Ikee izrazio veliko zadovoljstvo zbog odluke ove kompanije da investira u Srbiji", piše u saopštenju.

Tadić je izjavio da je dolazak švedske kompanije Ikea konkretna korist od dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU.

"Dolazak Ikee je veliki podsticaj za industriju nameštaja u Srbiji i otvranje novih radnih mesta", rekao je Tadić novinarima u Predsedništvu.

Dodaje se da je glavni izvršni direktor Ikee Mikael Ohlson upoznao Tadića s trenutnim statusom investicije te kompanije u Srbiji i potvrdio odlučnost u razvoju daljeg poslovanja na srpskom tržištu.

"Tadić je izrazio punu podršku planovima kompanije Ikea u Srbiji, ističući da će državne i lokalne institucije pomagati, shodno svojim mogućnostima i ovlašćenjima, rešavanje svih otvorenih pitanja u cilju efikasne realizacije ove važne investicije, koja će otvoriti nova radna mesta i pružiti široke mogućnosti razvoja domaće industrije", istaknuto je u saopštenju.

Ohlson je, kako je navedeno, naglasio da vidi veliki potencijal u proširivanju saradnje sa lokalnim dobavljačima.

"Osim kompanije SIMPO iz Vranja, s kojom sarađuje više od 20 godina, i fabrike Jasen-Lukić iz Paraćina, Ikea traži i druge dobavljače u Srbiji", rekao je Ohlson.

Nastojanja kompanije Ikea su, piše u saopštenju, da što pre počne sa izgradnjom prve robne kuće u Srbiji, koja će biti otvorena u Beogradu.

"Uz uslov rešavanja svih administrativnih procedura i dobijanja neophodnih dozvola, Ikea je spremna da otvori prvu robnu kuću krajem 2013. godine", saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Nameštaj

Ličnosti: Boris Tadić

Kompanije: Ikea


Unesite tekst komentara:

<<

19. mart - 25. mart 2012.

>>

Povezani naslovi