emg home

RSS

Austrijske investicije premašile tri milijarde evra

24. mart 2012. | 10:31

Izvor: Beta

Predsednik Austrije Hajnc Fišer izjavio je sinoć u Beogradu da su austrijske investicije u Srbiji premašile tri milijarde evra i izrazio nadu da će one u budućnosti biti još veće.Posle razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem u Predsedništvu Srbije, Fišer je novinarima rekao da je u ovom trenutku nezahvalno govoriti o datumu početka pregovora o članstvu Srbije u EU, ali je dodao: "Što pre se to dogodi, to bolje".

Govoreći o bilateralnim odnosima, Fišer je ocenio da su oni vrlo dobri i da se intenzivno razvijaju za šta "postoje dobri temelji, kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu". Fišer je istakao da su austrijske investicije već sada premašile tri milijarde evra.

"Austrija je duži niz godina najveći investitor u Srbiji. Mi želimo da budu ispunjeni uslovi za još bolju saradnju, a to su pravna sigurnost i borba protiv korupcije. Rezultati u tome su već vidljivi", rekao je Fišer.

On je podsetio da veliki broj Srba živi u Austriji, posebno u Beču "koji je treći po veličini srpski grad".

Fišer je rekao da je u Beograd došao da čestita srpskim vlastima dobijanje statusa kandidata za ulazak u EU i podsetio da je Srbija morala da napravi dosta teških koraka na tom putu.

Predsednik Tadić rekao je da veruje da će Srbija do kraja godine početi pregovore sa EU o članstvu i dodao da to zavisi pre svega od uspeha u pregovorima Beograda i Prištine.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>

Povezani naslovi