emg home

RSS

Sarkozi obećao nastavak podrške Francuske

05. april 2012. | 09:13

Izvor: Beta

Grad: Pariz

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi napisao predsedniku Srbije Borisu Tadiću kako se nada da će srpski narod ostati opredeljen za očuvanje evropskog puta i obećao nastavak odlučne podrške Pariza Beogradu kad je reč o početku pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

U pismu Tadiću, Sarkozi je naveo da su pre godinu dana, tokom Tadićeve posete Parizu, Francuska i Srbija potvrdile tradicionalno prijateljstvo i zajedničku volju za saradnjom u budućnosti, potpisujući Sporazum o strateškom partnerstvu i saradnji. "Obeležavajući 8. april kao prvu godišnjicu tog istorijskog sporazuma, već možemo da konstatujemo uspešnu realizaciju projekata u svim sferama bilateralnih odnosa", napisao je Sarkozi, podsećajući na to da preduzeća iz dve zemlje zajednički rade na tome da Beograd dobje moderan metro i da se širi kapacitet francuske gimnazije u Beogradu.

Sarkozi je Tadiću i narodu Srbije čestitao povodom sticanja statusa kandidata za članstvo u EU, ocenivši da je to suština strateškog partnerstva dve zemlje i kruna hrabre politike, čiji su ciljevi sprovođenje korenitih reformi
u Srbiji i uspostavljanje dobrosusedskih odnosa s državama regiona.

"S približavanjem momenta donošenja važnih unutrašnjih odluka u Srbiji, nadam se da će se srpski narod opredeliti za očuvanje evropskog puta jer he Evropa naša zajednička porodica. U tu svrhu, nakon odlučujuće podrške za dobijanje statusa kandidata koje je Francuska pružila Srbiji, želim da znate da možete i dalje da računate na njenu odlučnu podršku i kad je reč o što skorijem početku pregovora za članstvo u Evropskoj uniji", poručio je Sarkozi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi