emg home
RSS

Nemačka banka Hypo Real Estate nije prošla stres-test?

20. jul 2010. | 12:06

Izvor: Tanjug

Grad: Berlin

Nemačka banka Hypo Real Estate, koju je vlada preuzela u vreme globalne finansijske krize, izgleda nije uspela da prođe stres-test, kome su podvrgnute sve velike banke u Evropi, tvrdi agencija Blumberg, pozivajući se na dobro obavešteni izvor.Hypo je, prema tim navodima, možda i jedina evropska banka koja je pala na stres-testu od ukupno 91 evropske finansijske institucije, uključujući i 14 nemačkih.

Prema rečima tog neimenovanog izvora, rezultati stres-testa su pokazali da Hypo Real Estate ne poseduje dovoljnu visinu kapitala. Koeficijent dovoljnosti kapitala prvog reda (Tier 1) kod Hypo banke je krajem maja ove godine iznosio 7,7 odsto.

Ova nemačka banka poseduje dužničke hartije Grčke, Italije i Španije ukupne verednosti 72,1 milijarde evra. Analitičari međutim, ukazuju da nemačka vlada neće dozvoliti da Hypo Rael Estate bankrotira.

Evropska regulativna tela testiraju sve banke regiona, u nastojanju da uvere investitore da je evropski finansijski sektor fleksibilan i sposoban da se izbori sa dužničkom krizom.

Rezultati stres -testova evropskih banaka biće objavljeni 23. jula, podseća Blumberg.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Banke

Lokacija: Nemačka

Kompanije: Hypo Real Estate


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
PON
20
UTO
21SRE
22ČET
23PET
24SUB
25NED
26
  • Ban Ki Mun: Milenijumski ciljevi se moraju ispuniti

    20. sep 2010.

    Beta

  • Četvoro mrtvih u napadu na jugu Nemačke

    20. sep 2010.

    Berlin, Beta

Povezani naslovi