emg home
RSS

Libija: Više poginulih na protestima

17. februar 2011. | 10:32

Izvor: Beta

Grad: Tripoli, London

Više osoba poginulo i povređeno u gradu Al Baidi, na istoku Libije, u sukobima policije i učesnika antivladinih protesta, saopšteno na sajtovima libijskih opozicionih partija i nevladinih organizacija koje deluju u inostranstvu.

Podaci o žrtvama se razlikuju. "Policija je rasterala demonstrante u Al Baidi i tada je poginulo četvoro ljudi, a više njih je povređeno", kaže se u saopštenju Libija voča, sa sedištem u Londonu.

Prema navodima Hjuman rajt solidaritija u Ženevi, koja se poziva na izjave svedoka, na demonstracijama u tom gradu poginulo je 13 ljudi, a nekoliko desetina je ranjeno.

Antivladini protesti inspirisani događajima u Egiptu i Tunisu počeli su pre nekoliko dana u više gradova u Libiji, među kojima je i Bengazi, gde je povređeno 38 ljudi.

EU, Velika Britanija i Amnesti internešenel apelovali su sinoć na Libiju da izbegne svaki oblik nasilja, a SAD su vlastima te zemlje savetovale da preduzmu potrebne mere kako bi odgovorile težnjama, potrebama i nadama svog naroda.

Posle antivladibnih protesta, širom Libije organzovani su i skupovi u znak podrške predsednku te zemlje, Moameru el Gadafiju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Protesti, Hronika

Lokacija: Libija

Ličnosti: Moamer el Gadafi

Institucije: EU, Amnesti internešenel, Libija voč, Hjuman rajt solidariti


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>
PON
17UTO
18SRE
19ČET
20PET
21SUB
22NED
23

Povezani naslovi