emg home
RSS

Tema:   Dejan Erić

Erić: Objaviti rat ekonomskim problemima i nezaposlenosti

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Direktor Ekonomskog instituta Dejan Erić izjavio je danas da eventualno prolongiranje dodeljivanja statusa kandidata Srbiji i novi talas ekonomske krize mogu negativno uticati na ekonomski život u zemlji.

Ekonomske lekcije Srbiji od novih članica EU

2. decembar 2010. | broj komentara 0

Dugoročni ciljevi Evropske unije u pogledu ekonomskog razvoja su povećanje zaposlenosti, ulaganje u obrazovanje, u istraživanje i razvoj inovacija, u borbu protiv klimatskih promena i u obnovljive izvore energije, izjavio direktor Instituta ekonomskih nauka Dejan Erić.

Erić: Negativne posledice liberalnog kapitalizma

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Srbija treba da se opredeli za model ekonomskog razvoja koji želi da primenjuje, imajući u vidu negativne posledice koje je ostavila primena liberalnog kapitalizma u našoj zemlji, izjavio ekonomista Dejan Erić.

Ekonomisti: Rast ekonomije u 2010.

4. januar 2010. | broj komentara 0

Realno je očekivati da će srpska ekonomija u ovoj godini zabeležiti rast, što će zavisiti od kretanja na međunarodnom tržištu, ulaganja u infrastrukturu i većeg okretanja srpske privrede izvozu, ocenili ekonomisti.

Prvo „ne” skupoj državi

8. decembar 2008. | broj komentara 0

Dati više za penzije i socijalu, a povećati troškove onima koji puše, piju pivo, kockaju se, jedina je logična solucija, kaže prof. dr Danica Popović.

Integracija finansijskih sistema Balkana

4. decembar 2008. | broj komentara 0

Integracija finansijskih sistema balkanskih zemalja u evropski finansijski sistem omogućila bi mnoge koristi za Srbiju, pre svega povoljnije kreditiranje.

Ne može se ostati po strani od finansijskih tokova u svetu

28. januar 2008. | broj komentara 0

Dešavanja na svetskim finansijskim tržištima pokazuju koliko je svet savremenih finansija globalizovan i koliko je gotovo nemoguće ostati po strani, izjavio je ekonomista dr Dejan Erić.

Porezi i carine koče mala i srednja preduzeća

26. novembar 2007. | broj komentara 0

Najveći izvozni problem malih i srednjih preduzeća jesu administrativni propisi, visoki porezi, carine, ocenio je Dejan Erić, direktor Instituta ekonomskih nauka.

Analize

Budžet Srbije za 2012.

Poslednja rupa na kaišu

Broj 604

22. decembar 2011.