emg home
RSS

Tema:   Protesti

Mrkonjić: Vlada će obezbediti posao za putare iz Nibensa

2. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će Vlada Srbije obezbediti posao za putare iz Nibensa i kritikovao zbog nerazumevanja banke, koje su najveći poverici preduzeća iz te grupacije.

Od danas redovna nastava na Filološkom fakultetu

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Na Filološkom fakultetu u Beogradu danas počinje redovna nastava, posle dvonedeljne blokade zbog protesta studenata.

Rektor: Nastavak blokade otežava upis naredne godine

30. oktobar 2011. | broj komentara 0

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević izjavio danas da će, ako se blokada Filološkog fakulteta nastavi, studentima biti teško da sakupe dovoljan broj bodova za upis naredne godine studija.

Koncert i pisma podrške studentima u štrajku

29. oktobar 2011. | broj komentara 0

Studenti Filozofskog i Filološkog fakulteta koji blokiraju nastavu na tim fakultetima organizovali danas u centru Beograda javnu tribinu i mini-koncerte.

Obradović: Otvoreni smo za razgovor svakog dana

29. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar za prosvetu Žarko Obradović izjavio da su predstavnici tog ministarstva svakog dana otvoreni za razgovor sa studentima koji blokiraju rad Filozofskog i Filološkog fakulteta.

Studenti Univerziteta umetnosti traže poštovanje preporuka

28. oktobar 2011. | broj komentara 0

Nekoliko desetina studenata Univerziteta umetnosti okupilo se danas u Beogradu, na Platou ispred Filozofskog fakulteta, nezadovoljni time što još nisu zvanično prihvaćene preporuke Ministarstva prosvete i nauke, o ispunjenju studenstkih zahteva.

Studenti čekaju odgovor uprava fakulteta

26. oktobar 2011. | broj komentara 0

Studentska konferencija univerziteta Srbije upozorila da će pozvati na proteste ako predlog Ministarstva za prosvetu o finansiranju školovanja iz državnog budžeta ne prihvate uprave fakulteta.

Nastavlja se blokada fakulteta

24. oktobar 2011. | broj komentara 0

Blokade Filološkog i Filozofskog fakulteta u Beogradu nastavljaju se i danas, a u zajedničkom saopštenju studentskih plenuma poručuje se da studenti neće odustati od zahteva. "Nećemo odustati od borbe i zahteva koji su u interesu ne samo nas, već celog društva i

Radnici Nibens grupe prekinuli proteste u Beogradu

24. oktobar 2011. | broj komentara 0

Radnici pet preduzeća Nibens grupe prekinuli su danas proteste u Beogradu bez daljih planova, izjavio je generalni sekretar sindikata u Preduzeću za puteve (PZP) "Beograd" Dejan Pantić.

Protest zaposlenih u Dnevnik holdingu

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Stotinak zaposlenih u Novinsko-izdavačkoj kući Dnevnik holding protestovalo danas u Novom Sadu zbog lošeg materijalnog položaja.

Počeo protest studenata Univerziteta u Beogradu

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Studenti Univerziteta u Beogradu počeli su danas protest u centru grada zahtevajući da se o trošku države školuju svi koji imaju više od 48 bodova i umanjenje školarina.

Nema isplata zarada radnicima Nibensa

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Samostalnog sindikata preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput Đuro Trivunović izjavio danas da je AIK banka postavila uslove Putevima Srbije koji ne mogu da se ispune i da danas nema obećanih isplata zarada radnicima pet preduzeća Nibens grupe.

Sindikat Nibensa dogovorio se sa Vladom o isplati zarada

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sindikat Nibens grupe i Vlada Srbije dogovorili su se da Putevi Srbije sutra isplate zaostale zarade radnicima pet preduzeća koja posluju u okviru Nibensa i čiji radnici štrajkuju, izjavio je generalni sekretar Samostalnog sindikata Preduzeća za puteve Beograd Dejan Pantić.

Studenti drugu noć u blokadi, Dekanat ispunio zahteve

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Oko 50 studenata Filološkog fakulteta koji blokiraju nastavu provelo je drugu noć u zgradi fakulteta, a Dekanat je danas saopštio da su zahtevi akademaca ispunjeni.

Ministarstvo: Ko blokira fakultet?

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo za prosvetu pokušava da u saradnji sa upravom beogradskog Filološkog fakulteta utvrdi ko su studenti koji od juče blokiraju taj fakultet i koji su njihovi konkretni zahtevi.

Studenti blokirali Filološki fakultet u Beogradu

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Filološki fakultet u Beogradu danas su blokirali studenti i nastava se ne održava, dok druge službe rade redovno. Razlog protesta školarine i materijalni položaj studenata.

Sindikat: Da se Dačić izjasni o dogovoru s malinarima

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sindikat srpske policije pozvao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da se javno izjasni o navodnom dogovoru sa Unijom proizvođača malina da protiv učesnika protesta malinara koji su povredili policajce i uništavali imovinu MUP-a neće biti podnete krivične prijave.

“Protest ogorčenih” i u Beogradu

15. oktobar 2011. | broj komentara 0

Grupa od oko 200 građana u Beogradu pridružila danas "Protestima ogorčenih", održanim širom sveta i sa Trga Nikole Pašića poručila da 99 odsto ljudi ne bi trebalo da plaća dugove jednog procenta najbogatijih.

Za 15. oktobar najavljeni protesti širom sveta

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Demonstracije zbog vladinih mera štednje zakazane su za subotu širom sveta u očekivanju da ta vrsta protesta, pokrenuta proletos u Španiji, dobije međunarodnu dimenziju, piše agencija Frans pres.

U protestima u centru Kaira 24 mrtva

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

U protestima egipatskih hrišćana Kopta, koji su se u centru Kaira demonstrirajući protiv verskog nasilja sukobili sa snagama reda, poginule su 24 osobe dok ih je oko 200 ranjeno.

Malinari neće u protest, zadovoljni sastankom sa Dačićem

8. oktobar - 9. oktobar 2011 | broj komentara 0

Malinari iz zapadne Srbije, koji od države traže subvencije za izvoz tog voća, prekinuće sve proteste jer su zadovoljni današnjim sastankom sa zamenikom premijera Ivicom Dačićem, izjavio je danas predsednik Unije proizvođača maline Dragan Terzić.

Radnici Nibens grupe najavili proteste od 18. oktobra

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

 Sindikati pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe najavili su danas da će 18. oktobra početi proteste pred zgradom Vlade Srbije ako se do tada ne reše problemi radnika tih prezaduženih firmi.

Obama: Demonstracije izraz frustriranosti

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik SAD Barak Obama ocenio da demonstracije pod motom "Okupirajmo Vol strit", koje postaju sve snažnije i dobijaju podršku sindikata, odražavaju frustriranost javnosti SAD.

Saleh: Spreman sam na miran prenost vlasti, ali na izborima

26. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Jemena Ali Abdulah Saleh izjavio da je u skladu s predlogom Saveta zemalja Persijskog zaliva za saradnju spreman na miran prenos vlasti, ali putem izbora.

Srbi blokirali most u Kosovskoj Mitrovici

15. septembar 2011. | broj komentara 0

Glavni most na Ibru koji Kosovsku Mitrovicu deli na severni, srpski, i južni, albanski, deo grada od ponoći je neprohodan.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.