emg home
RSS

Tema:   Imageset

Davinić: Dinkić Izraelcima unapred obećao isplatu odštete

19. septembar 2011. | broj komentara 6

Optuženi bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić izjavio danas da je Mlađan Dinkić kao ministar finansija obećao Izraelu da će Srbija isplatiti odštetu za iznajmljivanje špijunskog satelita i da je posle toga počeo arbitražni postupak koji je Srbija izgubila.

Odbačene krivične prijave protiv Mlađana Dinkića i Verice Kalanović

7. septembar 2010. | broj komentara 0

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu bivšeg ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića protiv ministara Mlađana Dinkića i Verice Kalanović zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i protiv Stevana Lilića zbog zloupotrebe položaja i

Davinić: Ugovor o zakupu satelita nikad nije potpisan

10. jun 2010. | broj komentara 0

Bio sam naivan jer sam imao poverenja u ljude s kojima smo razgovarali, a koji su tačno znali o čemu se tu radi. I da stvar bude jasna, govorim o izraelskoj strani. Dinkić je dao izjavu da je postignut dogovor o kompenzacionim poslovima vredan 22 miliona evra. Ostao je, međutim,

General Jokić: Svi u VSO-u znali za satelit

5. jun 2010. | broj komentara 0

Bivši sekretar Vrhovnog saveta odbrane Srbije i Crne Gore, general Ljubiša Jokić, izjavio je da su u junu 2005. svi članovi VSO-a dobili Nacrt ugovora za korišćenje satelita firme Imageset.

Verica Kalanović: S ponosom ću izaći pred svaki sud

4. jun 2010. | broj komentara 0

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je danas da će s ponosom izaći na svaki sud i da tužbu koju je protiv nje u Aferi satelit podneo bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić smatra za najveću pohvalu.

Homen: U narednih 15 dana platforma za pregovore o satelitu

29. maj 2010. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio da će u narednih 15 dana biti utvrđena platforma za pregovore sa izraelskom firmom Imageset o nadokandi štete za zakup satelita i da je neophodno da ti pregovori počnu što pre.

Dinkić: Neko će morati da ide u zatvor

28. maj 2010. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio da o odgovornosti učesnika Afere satelit treba da progovori pravosuđe i da će neko morati da ide u zatvor zbog toga.

Đelić predlaže isplatu kupovinom izraelske tehnologije

26. maj 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić predložio danas da, ako izraelska firma Imageset bude tražila isplatu novca za ugovor o nabavci satelita, određena suma tog novca bude upotrebljena za nabavku izraelske tehnologije.

Marović: Savet ministara nije raspravljao o satelitu

25. maj 2010. | broj komentara 0

Bivši predsednik Saveta ministara Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio da to telo nije odlučivalo o ugovoru o zakupu satelita od izraelske firme Imageset i izjavio da je spreman da svedoči pred sudom.

Šutanovac: Utvrditi odgovornost za izgubljen spor o iznajmljivanju satelita (VIDEO)

13. maj 2010. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao danas kako se nada da će domaće pravosuđe naći zakonsku utemeljenost kako bi pozvalo na odgovornost one koji snose krivicu za to što je Srbija izgubila spor u vezi sa ugovorom o iznajmljivanju izraelskog satelita, a koji je vredan

Analize

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.