emg home
RSS

Tema:   Nebojša Ćirić

Ćirić: Već ima interesovanja za javno-privatne projekte

23. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić izjavio je da će budući zakon o javno-privatnom partnerstvu zameniti Zakon o koncesijama i omogućiti lokalnim samoupravama da lakše ostvare svoje projekte.

Ćirić: Male firme u problemu zbog izvora finansiranja

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Suštinski problemi poslovanja malih i srednjih preduzeća u Srbiji su pristup izvorima finansiranja i jeftini izvori finansiranja, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Ćirić: Za stabilan kurs dinara sa manjim oscilacijama

27. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je danas da se ne zalaže za uvođenje fiksnog kursa i Monetarnog odbora, već za obezbeđivanje stabilnog kursa, gde će oscilacije vrednosti dinara u odnosu na evro biti manje.

Dogovoren dolazak austrijske kompanije u Srbiju

15. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić dogovorio je u Beču dolazak još jedne austrijske kompanije na srpsko tržište, saopštilo je danas srpsko ministarstvo ekonomije.

Jeremić: Nove veze s Nesvrstanima nisu nostalgija

6. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić rekao je danas da će Srbija nastaviti da poštuje ulogu koju je Beograd svojevremeno odigrao u uspostavljanju solidarnosti i saradanje s Pokretom nesvrstanih i da će sarađivati s naprednim snagama kako bi se ojačalo poštovanje obavezujućih

Ćirić: Nove nemačke investicije u Srbiji

31. avgust 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić najavio je danas da će nemačka kompanija Milbauer proizvodnjom u Srbiji snabdevati tržišta Istočne Evrope, Azije i Bliskog Istoka.

Ćirić: Problem embarga rešiti u CEFTA ili arbitražom

29. jul 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić rekao je danas da bi problem embarga Kosova na uvoz robe iz Srbije trebalo rešiti u okviru CEFTA sporazuma, ali da, ukoliko se to ne desi, može uslediti arbitraža.

Ćirić: Srbija očekuje punopravno članstvo u STO

29. jun 2011. | broj komentara 0

Srbija očekuje da u 2012. godini postane punopravna članica Svetske trgovinske organizacije (STO), izajvio je danas ministar ekonomije Nebojša Ćirić.

Ćirić: Garancije i zajmovi za nova radna mesta

27. jun 2011. | broj komentara 0

Ratifikacija ugovora o davanju garancija za kompaniju “Fiat kompakt automobili Srbija” i o zajmu za mala i srednja preduzeća, omogućiće nova radna mesta, veći izvoz, nove investicije i proširenje postojećih kapaciteta, izjavio je danas u Beogradu ministar

Kalanović: Reprogramiranje kredita dobro i za banke i za privredu

22. jun 2011. | broj komentara 0

Reprogramiranje kredita preduzećima, u skladu sa preporukom Vlade Srbije, u obostranom je interesu za privredu i banke, izjavila je danas potpredsednica vlade Verica Kalanović.

Vlada Srbije: Banke da počnu aktivniji reprogram privrednih kredita

16. jun 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije danas je donela preporuku bankama da počnu sa aktivnijim odobravanjem reprograma kredita privredi, izjavio je ministar ekonomije Nebojša Ćirić.

Sporazum Srbije i BiH o zapošljavanju građana

9. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić potpisao je danas sa ministrom civilnih poslova Bosne i Hercegovine Sredojem Novićićem Sporazum o privremenom zapošljavanju državljana Srbije u BiH, kao i državljana BiH u Srbiji.

Usvojen program oživljavanja velikih industrijskih centara

9. jun 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbija će u 40 opština u Srbiji sa stepenom razvijenosti ispod 50 odsto od republičkog proseka finansirati otvaranje novih radnih mesta sa 2.000 do 10.000 evra po zaposlenom, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Beneton potpisao ugovor o kupovini niškog Niteksa

31. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić i izvršni direktor italijanske grupe "Beneton" Bađo Čarolansa potpisali su danas ugovor u kupovini niške tekstilne kompanije "Niteks" od strane te italijanske grupe.

Ćirić: Osnovana radna grupa za izradu Nacionalnog plana

27. maj 2011. | broj komentara 1

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas u Beloj Palanci da je osnovana radna grupa za izradu nacrta Nacionalnog plana regionalnog razvoja kojim će se definisati regionalni razvoj zemlje u narednih deset godina.

Ćirić: Država ostaje u Energoprojektu

26. maj 2011. | broj komentara 0

Prodaja državnog udela u Energoprojektu, odnosno strateško partnerstvo, vezano je za budućnost. Sadašnjost i bliska budućnost te kompanije je da dobije pomoć države tako što će učestvovati na velikim građevinskim poslovima u zemlji, kazao je Nebojša Ćirić, ministar

Ćirić: Neophodan godišnji rast BDP-a od četiri odsto (VIDEO)

24. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je danas da je neophodno da srpska privreda ostvaruje godišnje rast od četiri odsto bruto domaćeg proizvoda kako bi ekonomija mogla da funkcioniše bez deficita.

Ćirić: Vlada treba da reši problem Zastava oružja(VIDEO)

24. maj 2011. | broj komentara 0

Srpski ministar ekonomije Nebojša Ćirić ocenio je danas da je problem kragujevačke fabike Zastava oružje sistemski i da treba da ga reši Vlada Srbije.

Cvetković: Beko treba da objavi javnu ponudu za prodaju Luke (VIDEO)

24. maj 2011. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da bi bilo dobro da vlasnik Luke Beograd Milan Beko akcije te kompanije ponudi na prodaju svim zainteresovanim kupcima, a ne samo državi.

Ćirić: Reforma propisa štedi 120 do 130 miliona evra (VIDEO)

17. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas da je usvojeno 106 preporuka za lakše poslovanje Saveta za sveobuhvatnu reformu propisa koje će srpskoj privredi uštedeti 120 do 130 miliona evra.

Oslobađanje plaćanja doprinosa za novozaposlene (VIDEO)

12. maj 2011. | broj komentara 2

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku da poslodavci u privatnom sektoru, koji od naredne nedelje zaposle nove ljude između 30 i 45 godina, budu oslobođeni plaćanja PIO doprinosa, dok će se porezi na zarade sniziti na 30 odsto. Oni koji zaposle mlađe od 30 i

Gorenje od Srbije dobija još 400.000 evra subvencija

12. maj 2011. | broj komentara 0

Fabrika Gorenja u Valjevu dobiće dodatnih 400.000 evra subvencija od Vlade Srbije za zapošljavanje 200 novih radnika, najavila je danas Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Ćirić: Moguć novi investitor u Slap do kraja maja

11. maj 2011. | broj komentara 0

Procena imovine čačanske fabrike čipsa "Slap grupa" obaviće se do početka iduće nedelje, a do kraja maja moguć je javni poziv za investitora, izjavio je danas u Čačku ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Ćirić: Neće biti privatizacije po svaku cenu u agraru

20. april 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je danas da u poljoprivredi više neće biti privatizacija po svaku cenu, već samo strateških partnerstava i to onih koja novcem i znanjem mogu garantovati razvoj poljoprivrednih preduzeća.

Otvorena nova fabrika u Kuršumliji

18. april 2011. | broj komentara 0

U Kuršumliji je danas otvorena nova fabrika sirovog lesonita SIMPO ŠIK u Kuršumliji koja zapošljava više od 500 radnika.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.