emg home
RSS

Ovogodišnji dobitnici

Dodeljene nagrade EMG AWARDS

U znaku društvene odgovornosti

04. decembar 2008. | 11:12

Izvor: EMportal

Ekonomist Media Group je u sredu uveče, na gala-večeri EMG AWARDS, dodelila jednu tradicionalnu i četiri novoustanovljene godišnje nagrade. Bankar godine Draginja Đurić, preduzeće godine Telekom Srbija, reformama najviše doprineo Mlađan Dinkić. Nagrada za korporativnu društvenu odgovornost Soko Štarku; specijalna nagrada za medijsku kuću B92.

Nagradu za Bankara godine, koju je po treći put dodelio žiri magazina Bankar, ove godine dobila je Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banke Intesa, zbog toga što je po svim merenim kriterijumima – bilansnoj sumi, aktivi, plasmanima, depozitima i profitu, prva na rang listi banaka u Srbiji.

U konkurenciji su bili i Ljubiša Jovanović (AIK Banka), Ivica Smolić (Komercijalna banka), Filipos Karamanolis (EFG Eurobank) i Zoran Petrović (Raiffeisen banka).

Do sada su ovo priznanje dobili Oliver Regl (Raiffeisen banka) i Vladimir Čupić (Hypo Alpe Adria banka).

Izuzetni rezultati Telekoma Srbija

Ekonomist Media Group već godinama objavljuje veoma uspešnu i relevantnu godišnju ediciju Top 300 najuspešnijih kompanija u Srbiji koja rangira poslovanje firmi i njihov uspeh u protekloj godini.

Ove godine, prema većini pokazatelja, Telekom Srbija je iskazao izuzetne rezultate, uz najveću dobit iz poslovanja pre oporezivanja, veliki broj zaposlenih i investicije u regionu. „Smatrali smo da je to dovoljna preporuka za kompaniju lidera u Srbiji“, kaže se u obrazloženju žirija.

Dinkić najviše doprineo reformama

Prema glasovima posetilaca EMportala, koji je za godinu dana rada postao najposećeniji biznis-portal u zemlji (www.emportal.co.yu), Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja proglašen je za ličnost koja je najviše doprinela reformama od 2000. do danas sa 25 odsto glasova.

U konkurenciji je bilo deset ličnosti različitih političkih opredeljenja koje su dale doprinos ekonomskim reformama i stvaranju bolje klime za poslovanje u Srbiji. Dr Zoran Đinđić je bio izuzet kao mogući kandidat, pošto kao prvi demokratski premijer i reformator ima posebno mesto u srpskoj istoriji, te je žiri smatrao neumesnim da se o njemu glasa.

Korporativna društvena odgovornost Soko Štarka

Kompanije u Srbiji u proteklih godinu dana nije rukovodio samo profit. Prošle godine, kada je EMG organizovao prvu konferenciju o korporativnoj društvenoj odgovornosti, nije se veliki broj kompanija time bavio. Ove se godine, s velikim zadovoljstvom može primetiti da sve više kompanija tome poklanja puno pažnje.

„Mi smo u konkurenciju uvrstili njihove projekte, pa smo ove godine dodelili nagradu najboljem od oko 50 pristiglih prijava. Prema mišljenju žirija, ovu nagradu je zaslužila kompanija Soko Štark, koja je osim pomoći u izgradnji Sigurne ženske kuće, zaposlila 16 žena žrtava porodičnog nasilja i tako trajno rešila njihov problem“, navodi se u obrazloženju žirija.

Tokom iduće godine časopis Preduzeće kontinuirano će pratiti aktivnosti preduzeća i pružiti detaljan uvid u projekte društvene odgovornosti.

Mediji su, inače, osim kompanija, u poziciji da izuzetno pomognu na ovom planu. Zato je žiri doneo odluku da oda priznanje i medijskoj kući koja je puno truda i energije uložila u podizanje svesti o solidarnosti i društvenoj odgovornosti, ali i konkretnim delima dala primer drugima.

Zbog gradnje sigurnih kuća, kampanje protiv nasilja u porodici, dobrovoljnog davanja krvi, pa i koštane srži i mnogih drugih akcija, Radio-televizija B92 je najviše doprinela da se proširi svest o brizi za drugoga. U ime B92 nagradu je primio Veran Matić.

Humanitarna prodajna izložba EMG-a

Ekonomist Media Group, inače, u saradnji s Ministarstvom za rad i socijalnu politiku i Muzejom 25. maj, otvara 10. decembra, na Dan ljudskih prava, humanitarnu prodajnu izložbu najboljih fotografija objavljenih u izdanjima EMG-a.

Sav prihod biće uplaćen na račun Ministarstva, za školovanje mladih sa posebnim potrebama i iz siromašnih porodica.

Ovom prilikom EMG poziva i sve čitaoce Ekonomist magazina i ostalih izdanja da 10. decembra u 19 časova dođu na otvaranje izložbe i svojim prilozima pomognu akciju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>