emg home
RSS

Tema:   Soko Štark

Grand prom objavio ponude za Soko Štark i Palanački kiseljak

29. novembar 2010. | broj komentara 1

Grand prom objavio ponudu za preuzimanje preostalih akcija Soko Štarka i Palanačkog kiseljaka. Grand prom je u vlasništvu slovenačke kompanije Droga Kolinska, koju je kupio hrvatski Atlantic Group.

Grand prom želi preostali deo Soko Štarka i Palanačkog kiseljaka

24. novembar 2010. | broj komentara 0

Kompanija Grand prom objavila obaveštenje o nameri preuzimanja preostalih akcija Soko Štarka i Palanačkog kiseljaka. Grand prom je u vlasništvu slovenačke Droga Kolinska, koja je juče postala vlasništvo hrvatskog Atlantic Groupa.

Atlantic Group formalno preuzeo Drogu Kolinska

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Hrvatski Atlantic Group saopštio da je uspešno zaključio preuzimanje slovenačke kompanije Droga Kolinska isplatom dosadašnjem vlasniku Istrabenzu 243,1 miliona evra.

Poginula žena u fabrici Soko Štark

26. jul 2010. | broj komentara 0

Žena stara oko 50 godina poginula jutros u fabrici Soko Štark. Nesreća se dogodila u 6.50, a žena je preminula od posledica povreda zadobijenih u padu sa oko pet metara visine.

Vučićević: Za Droga Kolinsku dobijena dobra cena

18. jul 2010. | broj komentara 0

Prodaja Droge Kolinske hrvatskoj Atlantik grupi trebalo bi da bude završena u novembru 2010, izjavio je predsednik uprave te slovenačke prehrambene kompanije Slobodan Vučićević.

Tedeski: U naredna četiri meseca nema otpuštanja

7. jul 2010. | broj komentara 0

Vlasnik hrvatske Atlantic grupe Emil Tedeski izjavio je za Ekonom:east magazin da na osnovu ugovora o preuzimaju Droge Kolinske u naredna četiri meseca neće biti otpuštanja radnika i da u tom periodu neće menjati menadžment.

Atlantic Group kupila kompaniju Droga Kolinska

1. jul 2010. | broj komentara 0

Hrvatska Atlantic Group preuzeće prehrambenu kompaniju Droga Kolinska, a ugovor o kupoprodaji je potpisan, saopšteno je preko Zagrebačke berze.

Izvori: Prodaja kompanije Droga Kolinska u završnoj fazi

8. jun 2010. | broj komentara 0

Prodaja slovenačke kompanije Droga Kolinska ušla je u završnu fazu, prenela je danas agencija STA.

Vučićević: Ponude za Drogu 25 odsto više nego prošle godine

15. maj 2010. | broj komentara 0

Ponude koje su stigle za kupovinu kompanije Droga Kolinska veće su 20 do 25 odsto nego prošle godine, kazao je danas na skupštini Evropske banke za obnovu i razvoj u Zagrebu Slobodan Vučićević, predsednik Uprave te kompanije.

Drogu Kolinsku žele Centroproizvod i bivši vlasnici Marba

1. april 2010. | broj komentara 0

Za kupovinu slovenačke kompanije Droga Kolinska zainteresovani su, prema saznanjima Ekonom:easta, vlasnici Centroproizvoda i bivši vlasnici Marba Andrej Jovanović i Bojan Milovanović, ali i nekoliko stranih investicionih fondova.

Rast siromaštva u Srbiji

2. oktobar 2009. | broj komentara 0

U prvoj polovini 2009. zabeležen je rast siromaštva, a najugroženiji su deca do 14 godina, stariji od 65 godina i nezaposleni, rečeno danas na sednici Odbora Skupštine Srbije za smanjenje siromaštva.

Štark uveo evropsku preporuku deklarisanja

30. jul 2009. | broj komentara 0

Beogradski Soko Štark, član grupe Droga kolinska, saopštio je danas da je prvi konditorski proizvođač u Srbiji koji je na ambalaži svojih proizvoda uveo označavanje GDA vrednosti, odnosno preporučene dnevne količine.

Jelen i Plazma „najdomaćiji“ proizvodi

2. jul 2009. | broj komentara 0

Kad se kaže „domaći proizvod“, najviše građana Srbije pomisli na pivo Jelen, keks Plazma i mleko Moja kravica, pokazuju rezultati ankete koju je organizacija Moja Srbija sprovela u sklopu akcije Birajmo domaće.

U znaku društvene odgovornosti

3. decembar 2008. | broj komentara 0

Ekonomist Media Group je u sredu uveče, na gala-večeri EMG AWARDS, dodelila jednu tradicionalnu i četiri novoustanovljene godišnje nagrade. Bankar godine Draginja Đurić, preduzeće godine Telekom Srbija, reformama najviše doprineo Mlađan Dinkić.  Nagrada za korporativnu

Soko Štark poklonio 100 kompleta posteljine

21. novembar 2008. | broj komentara 0

Kompanija Soko Štark, članica Grupe Droga Kolinska, obezbedila je sto kompleta posteljine za dva odeljenja Urgentnog centra u Beogradu.

Plazma keks tuži svoju „kopiju"

23. septembar 2008. | broj komentara 0

Da li je novi „Jafin" keks „vito" original ili falsifikat „Bambijevog" brenda „plazma" odlučiće Trgovinski sud u Beogradu.

Stela Karl- Ćosić: „Smoki" gospodari Balkanom

26. avgust 2008. | broj komentara 0

„Smoki" je broj jedan u Srbiji, pošto u kategoriji flipsa zauzima više od 50 odsto tržišta. Prvi je i u Crnoj Gori, kao i u Bosni, a dobre rezultate ima i u Sloveniji. Ove godine imamo izuzetan rast i na tržištu BiH

Dobar primer korporativne društvene odgovornosti

23. april 2008. | broj komentara 0

Ministarstvo rada i socijalne politike je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije održalo Sajam zapošljavanja za decu koja žive u domovima bez roditeljskog staranja.

Čistom proizvodnjom protiv zagađenja

15. april 2008. | broj komentara 0

Ministarstvo zaštite životne sredine i Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu predložili su Strategiju uvođenja čistije proizvodnje u Srbiji koja se može primeniti na sve procese u industriji.

Soko Štarku nagrada za kvalitet

11. april 2008. | broj komentara 0

Kompanija Soko Štark saopštila da je i ove godine osvojila Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet i širok asortiman čokolada, čokoladnih dezerta i flipsa.

Soko Štark donirao dve tone proizvoda najugroženijoj deci

17. mart 2008. | broj komentara 0

Kompanija Soko Štark saopštila je da je, pored redovnih donacija, poklonila još dve tone proizvoda ustanovama za decu bez roditeljskog staranja, kao i organizacijama za brigu o deci sa posebnim potrebama.

Soko Štark planira povećanje proizvodnje u 2008.

22. februar 2008. | broj komentara 0

Beogradska kompanija Soko Štark [STRK] saopštila je da u 2008. planira povećanje proizvodnje za oko 15 odsto više nego lane.

Prehrambene kompanije otežano posluju na Kosovu

21. februar 2008. | broj komentara 0

Predstavnici većih prehrambenih kompanija iz centralne Srbije izjavili su da otežano posluju na tržištu Kosova, nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti te pokrajine.

Ugovor za čistiju proizvodnju

11. februar 2008. | broj komentara 0

Devet kompanija potpisale su ugovor s Centrom za čistiju proizvodnju Srbije koji predviđa smanjenje emisije štetnih gasova i otpada u njihovoj proizvodnji. Očekuje se godišnja ušteda od oko milion evra.

Analize

Dodeljene nagrade EMG AWARDS

U znaku društvene odgovornosti

04. decembar 2008 u 11:12

Ekonomist Media Group je u sredu uveče, na gala-večeri EMG AWARDS, dodelila jednu tradicionalnu i četiri novoustanovljene godišnje nagrade. Bankar godine Draginja Đurić, preduzeće godine Telekom Srbija, reformama najviše doprineo Mlađan Dinkić. Nagrada za korporativnu društvenu odgovornost Soko Štarku; specijalna nagrada za medijsku kuću B92.

Ovogodišnji dobitnici

Odlazak U. S. Steel-a iz Srbije

Država u čeličnom zagrljaju

Broj 609-610

02. februar 2012.