emg home
RSS

Tedeski: U naredna četiri meseca nema otpuštanja

07. jul 2010. | 17:17

Izvor: Emg.rs

Vlasnik hrvatske Atlantic grupe Emil Tedeski izjavio je za Ekonom:east magazin da na osnovu ugovora o preuzimaju Droge Kolinske u naredna četiri meseca neće biti otpuštanja radnika i da u tom periodu neće menjati menadžment."Ne verujem ni da će kasnije nešto biti značajno drugačije. Normalno je da novi vlasnik postavlja novu upravu, ali to ne znači obavezno sve nove ljude", kazao je on.

Dodao je da su ljudi koji rade u Droga Kolinskoj kvalitetni i da su napravili dobar rezultat. "Rekao bih da ima posla za sve", kazao je Tedeski.

Hrvatska kompanija Atlantic kupila je Drogu Kolinsku, u čijem vlasništvu su i srpski "Soko Štark", "Grand Prom" i "Palanački kiseljak".

Tedeski je kazao da najviše prostora za rast imaju "cockta" i glavni brendovi Soko Štarka (smoki, sweet, bananica), ali da se jedino prodaja paštete "argeta" može povećati izvan regiona.

On je dodao da ne veruje da bi drugi brendovi mogli tako lako da se se probiju izvan regiona.

"Brendovi koji se danas proizvode u Srbiji nisu do sad prodrli snažnije u zapadni deo bivše Jugoslavije, a to će sigurno napraviti kroz distribucijsku mrežu Atlantik grupe i pre svega tu vidim rast njihove prodaje", kazao je on.

Vlasnik Atlantica je ocenio i da se srpski proizvodi u Hrvatskoj ne bojkotuju.

"Odlično prodajemo "cedevitu" i "multivitu" koju smo, takođe kupili od kompanije iz Srbije. Mislite li da bi neko u Makarskoj, Zadru ili Novigradu odbio rezervaciju grupe srpskih turista? Sigurno da ima usijanih glava, ali to nema veze sa biznisom", kazao je on.

Upravni odbor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) doneo je danas odluku da sa 70 miliona evra podrži Atlantik grupu koja će sredstva iskoristiti za preuzimanje slovenačke "Droga Kolinske".

Atlantic grupa preuzima "Drogu Kolinsku" za 382 miliona evra umanjenih za Drogin dug od oko 150 miliona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Prehrambena indistrija, Akvizicije

Ličnosti: EMil Tedeschi, Soko Štark

Institucije: EBRD

Kompanije: Droga Kolinska, Atlantic group, Grand prom, Soko Štark, Palanački kiseljak


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Srbija u polufinalu SP posle pobede nad Španijom

    8. sep 2010.

    Istanbul, Beta

  • Sud odbio zahtev da se Ratko Mladić proglasi mrtvim

    8. sep 2010.

    Beta

Povezani naslovi