emg home
RSS

Tema:   Grand prom

Atlantic Group: Iznenađeni smo kaznom Komisije za zaštitu konkurencije

6. jun 2011. | broj komentara 0

Atlantic Group je iznenađen odlukom Komisije za zaštitu konkurencije i kaznom od 249,6 miliona dinara zbog sklapanja restriktivnog sporazuma s trgovinskim lancem Idea.

Antimonopolska komisija kaznila kompanije Idea i Grand prom

3. jun 2011. | broj komentara 0

Komisija za zaštitu konkurencije kaznila je maloprodajni lanac Idea i kompaniju Grandprom, proizvođača Grand kafe sa skoro 680 miliona dinara, zbog zaključivanja nedozvoljenog restriktivnog ugovora, kojim su narušili konkurenciju, potvrđeno je za Emg.rs u toj komisiji.

Droga Kolinska morala da se odrekne Grand Proma

3. februar 2011. | broj komentara 0

Droga Kolinska je ostala bez svoje najvažnije investicije - srpskog Grand Proma, nakon što je njen novi vlasnik Atlantik Naložbe (Atlantik Investicije) odlučio da Droga Kolinsku prenese Grand Prom na novoosnovanu kompaniju Droga Kolinska Investicije, čiji će jedini

Hleb poskupljuje za 17 dinara

27. januar 2011. | broj komentara 0

Zbog rasta cena sirovina, goriva i najavljenog poskupljenja struje i uglja, polovinom februara potrošače čeka novi talas poskupljenja prehrambenih proizvoda. Hleb Sava će od 10. februara koštati 55 dinara po vekni. Na listi proizvoda koji će poskupeti tokom sledećeg meseca

Grand prom objavio ponude za Soko Štark i Palanački kiseljak

29. novembar 2010. | broj komentara 1

Grand prom objavio ponudu za preuzimanje preostalih akcija Soko Štarka i Palanačkog kiseljaka. Grand prom je u vlasništvu slovenačke kompanije Droga Kolinska, koju je kupio hrvatski Atlantic Group.

Grand prom želi preostali deo Soko Štarka i Palanačkog kiseljaka

24. novembar 2010. | broj komentara 0

Kompanija Grand prom objavila obaveštenje o nameri preuzimanja preostalih akcija Soko Štarka i Palanačkog kiseljaka. Grand prom je u vlasništvu slovenačke Droga Kolinska, koja je juče postala vlasništvo hrvatskog Atlantic Groupa.

Atlantic Group formalno preuzeo Drogu Kolinska

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Hrvatski Atlantic Group saopštio da je uspešno zaključio preuzimanje slovenačke kompanije Droga Kolinska isplatom dosadašnjem vlasniku Istrabenzu 243,1 miliona evra.

Kafa u Beogradu vrlo dobrog kvaliteta

28. jul 2010. | broj komentara 1

Senzorna analiza kafe koja ocenjuje boju, miris, ukus, aromu i kvalitet mliva pokazuje da je na tržištu Beograda taj proizvod vrlo dobrog kvaliteta, rekla je Jovanka Popov-Reljić profesorka na Poljoprivrednom fakultetu.

Vučićević: Za Droga Kolinsku dobijena dobra cena

18. jul 2010. | broj komentara 0

Prodaja Droge Kolinske hrvatskoj Atlantik grupi trebalo bi da bude završena u novembru 2010, izjavio je predsednik uprave te slovenačke prehrambene kompanije Slobodan Vučićević.

Tedeski: U naredna četiri meseca nema otpuštanja

7. jul 2010. | broj komentara 0

Vlasnik hrvatske Atlantic grupe Emil Tedeski izjavio je za Ekonom:east magazin da na osnovu ugovora o preuzimaju Droge Kolinske u naredna četiri meseca neće biti otpuštanja radnika i da u tom periodu neće menjati menadžment.

Izvori: Prodaja kompanije Droga Kolinska u završnoj fazi

8. jun 2010. | broj komentara 0

Prodaja slovenačke kompanije Droga Kolinska ušla je u završnu fazu, prenela je danas agencija STA.

Vučićević: Ponude za Drogu 25 odsto više nego prošle godine

15. maj 2010. | broj komentara 0

Ponude koje su stigle za kupovinu kompanije Droga Kolinska veće su 20 do 25 odsto nego prošle godine, kazao je danas na skupštini Evropske banke za obnovu i razvoj u Zagrebu Slobodan Vučićević, predsednik Uprave te kompanije.

Drogu Kolinsku žele Centroproizvod i bivši vlasnici Marba

1. april 2010. | broj komentara 0

Za kupovinu slovenačke kompanije Droga Kolinska zainteresovani su, prema saznanjima Ekonom:easta, vlasnici Centroproizvoda i bivši vlasnici Marba Andrej Jovanović i Bojan Milovanović, ali i nekoliko stranih investicionih fondova.

ICM Electronics gradi fabriku robota

15. avgust 2008. | broj komentara 1

Novosadska kompanija ICM Electronics počeće sutra gradnju prve srpske fabrike robota.

Industrijski roboti došli i u Srbiju

4. avgust 2008. | broj komentara 0

Srbija je sve interesantnije tržište za proizvođače fabričkih robota, pošto uprave kompanija traže načine kako da svoj rad učine efikasnijim, a troškove nižim - kaže Dragan Mićić, direktor „ICM elektroniksa“, preduzeća koje u Srbiji zastupa japansku

U Štark do sada uloženo 14 miliona evra

13. maj 2008. | broj komentara 0

Od trenutka prodaje konditorske industrije Štark kompaniji Grand prom 2005, u to preduzeće je uloženo oko 14 miliona evra, dok su za ovu godinu predviđena ulaganja od oko devet miliona, izjavila je generalna direktorka Štarka Stela Karl-Ćosić.

Droga Kolinska kupila četvrtinu Grand Proma

12. mart 2008. | broj komentara 0

Droga Kolinska je kupovinom četvrtine Grand Proma postala vlasnik 100 odsto te firme.

Slovenija u Srbiju investirala 1,27 milijardi evra

14. februar 2008. | broj komentara 0

Prema podacima Banke Slovenije vrednost slovenačkih investicija u Srbiji na kraju novembra prošle godine iznosila je 1,27 milijardi evra.

NIS najbolji korporativni brend za 2007.

21. decembar 2007. | broj komentara 0

Najbolji korporativni brend za 2007. godinu je Naftna industrija Srbije, dok je najbolja robna marka gazirana voda "knjaz miloš", objavili su organizatori izbora Ministarstvo trgovine i usluga Srbije i ekonomski dnevnik Pregled.

Rast prehrambene industrije i trgovine

19. decembar 2007. | broj komentara 0

Vodećih 60 preduzeća iz prehrambenog sektora beleži rast prihoda od 20 odsto, 52 preduzeća našla mesto na listi 300 najuspešnijih kompanija u Srbiji.

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.