emg home
RSS

Tema:   Ekonomska kriza

Fond za pomoć u krizi 800 milijardi evra

31. mart 2012. | broj komentara 0

Zona evra uvećala fond za hitnu finansijsku pomoć na 800 milijardi evra, na sumu manju od onoga što njihovi međunarodni partneri smatraju potrebim za smirenje finansijskog tržišta.

Monti za dužničku krizu krivi Nemačku i Francusku

28. mart 2012. | broj komentara 0

Italijanski premijer Mario Monti izjavio da koreni evropske dužničke krize delimično leže u neodgovornom rukovođenju Nemačke i Francuske zonom evra, u vreme kad je monetarni blok tek formiran.

Dragi: Najgore je iza nas

22. mart 2012. | broj komentara 0

Najgore u dužničkoj krizi zone evra je prošlo i Evropska centralna banka je spremna da preduzme odgovarajuće mere u slučaju jačanja inflatornih rizika, izjavio predsednik ECB-a Mario Dragi za Bild.

Skupština Grčke prihvatila evropski plan pomoći

21. mart 2012. | broj komentara 0

Skupština Grčke noćas odobrila evropski plan finansijske pomoći, koji do 2015. predviđa nove kredite od 130 milijardi evra, čime ta zemlja izbegava stečaj.

Kristin Lagard: Svet se pomerio sa ivice finansijskog ambisa

20. mart 2012. | broj komentara 0

Izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard izjavila da se svetska ekonomija pomerila sa ivice ambisa, ali da još postoji ozbiljna slabost u globalnom finansijskom sistemu.

Premijer: Uskoro mere za podsticanje zapošljavanja

18. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković rekao da će Vlada uskoro predstaviti javnosti niz mera koje bi trebalo da ohrabre mala i srednja preduzeća da više proizvode i zapošljavaju veći broj radnika.

Arheolozi: Mere štednje pretnja kulturnom blagu Grčke

15. mart 2012. | broj komentara 0

Vladine mere štednje ozbiljna su pretnja kulturnom blagu Grčke, ocenili arheolozi te zemlje.

Junker: Odobren drugi paket pomoći Grčkoj

14. mart 2012. | broj komentara 0

Zemlje zone evra odobrile danas isplatu 39,4 milijardi evra u okviru drugog paketa pomoći Grčkoj, saopštio predsedavajući Evrogrupe Žan-Klod Junker.

Grčka ubedila kreditore da prihvate gubitke na obveznicama

9. mart 2012. | broj komentara 0

Grčka objavila da je uspela da ubedi veliki broj privatnih kreditora Grčke da prihvate gubitke na njenim dužničkim hartijama.

Kostić: Najgora godina u pogledu likvidnosti

7. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić upozorio da će ova godina biti najgora u pogledu likvidnosti, dok će bankarski sektor prvi put imati gubitke.

Cvetković: Vlada mora da se pridržava mera štednje

6. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da Vlada Srbije mora da se pridržava mera štednje, s obzirom na okolnosti u kojima posluje privreda u zemlji.

Grčka iznajmljuje deo Krfa na 100 godina

6. mart 2012. | broj komentara 0

Grčki fond za privatizaciju raspisao tender za iznajmljivanje, na 100 godina, velikog dela obale na ostrvu Krfu u Jonskom moru.

Otvoren Poslovni forum Kopaonik

6. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio da je cilj 19. Poslovnog foruma Kopaonik, a koji je danas otvorio, da pomogne kreatorima ekonomske politike da što efikasnije nađu put do optimalnih rešenja za probleme u srpskoj ekonomiji.

Tadić: Izlazak iz krize do početka 2013.

5. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je prema sadašnjim procenama kraj 2012. i početak 2013. godine vreme za izlazak iz krize.

Slavica Đukić-Dejanović: Parlamentarci nemaju pravo na neznanje

3. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila da poslanici nemaju pravo na neznanje jer se u parlamentima donose najvažnije odluke za život svake zemlje.

Moody’s: Grčka u bankrotu

3. mart 2012. | broj komentara 0

Rejting-agencija Moody's smanjila kreditni rejting Grčke sa Ca na najnižu ocenu, C.

Evropske države potpisale fiskalni sporazum

2. mart 2012. | broj komentara 0

Lideri 25 evropskih zemalja potpisali novi sporazum namenjen sprečavanju gomilanja ogromnih dugova u 17 zemalja zone evra, da bi predupredili ponavljanje krize slične trenutnoj kroz kroju prolazi evropska monetarna unija.

Cvetković: Srbiji ne preti grčki scenario

23. februar 2012. | broj komentara 0

 Premijer Mirko Cvetković izjavio da odgovorno može da kaže da Srbiji ne preti grčki scenario.

EU povlači 495 miliona evra iz Mađarske zbog deficita

22. februar 2012. | broj komentara 0

Evropska komisija saopštila da planira da iz Mađarske povuče 495 miliona evra iz evropskih razvojnih fondova pošto ta zemlja nije uspela da smanji svoj deficit.

Kipar: Banka u gubitku milijardu evra zbog otpisa duga

22. februar 2012. | broj komentara 0

Najveća kiparska banka, Bank of Cyprus, u prošloj godini zabeležila gubitak od 1,01 milijardi evra pošto je u obračun uključen otpis 60 odsto duga koji preko državnih obveznica potražuje od Grčke.

Nemci bi da grade grčku poresku upravu

22. februar 2012. | broj komentara 0

Tačno je vek i po otkako su Grci narodnim ustankom oterali bavarskog princa Ota, poslatog da im uredi državu i poreski sistem. Nemci se sada nude da tada nezavršeni posao obave sada. Nemački ministar finansija Volfgang Šojble ne poznaje nijednog Vofganga Šojblea na koga

Grčkoj novi paket pomoći

21. februar 2012. | broj komentara 0

Posle 12 sati pregovora, ministri finansija zemalja zone evra postigli sporazum o novom paketu pomoći Grčkoj vrednom 130 milijardi evra.

SAD: Novac MMF-a ne može biti zamena za mere Evrope

17. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada SAD ne želi da poveća novčani doprinos MMF-u, već očekuje da Evropa rešava svoje probleme, izjavila je u četvrtak u Senatu podsekretarka za finansije Lael Brejnard.

Grčka: Poslanici izglasali oštre mere štednje

13. februar 2012. | broj komentara 0

Poslanici u Skupštini Grčke noćas dvotrećinskom većinom izglasali ključne mere oštre štednje i zakon o smanjenju duga, što su zahtevali strani poverioci da bi omogućili Grčkoj da izbegne proglašenje moratorijuma na plaćanja.

LDP: Stranke da se minimalno usaglase o ekonomiji

9. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio da stranke u Srbiji treba da postignu minimum saglasnosti o ključnim ekonomskim pitanjima zemlje.

Analize

Kako izbeći otpuštanja u vreme krize

Dobrovoljna besparica

26. jun 2009 u 11:39

Neki stručnjaci ponudu British Airways-a o “besplatnom radu“ tumače kao pokušaj da se probudi unutrašnja motivacija i lojalnost radnika, koje bi kompanija trebalo da nagradi kad situacija bude bolja. Verovatnije je, ipak, da nad unutrašnjim motivima prevagne očekivanje o nagradi, u ovom slučaju, ostanak na poslu

Poslednje analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.