emg home
RSS

Tema:   Zakoni

Šabić: Poreska uprava krši zakon

20. april 2012. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić upozorio Poresku upravu da krši odredbe Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o tajnosti podataka i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Šabić: Usvojiti zakone važne za zaštitu prava građana

7. mart 2012. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio da bi bilo vrlo štetno ako Skupština Srbije pre konstituisanja novog saziva ne donese neke ranije pripremljene zakone važne za zaštitu prava građana.

Zaduživanje od 35 miliona evra za stanove u Beogradu

27. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić pozvao danas poslanike da podrže zaduživanje od 35 miliona evra za potrebe Građevinske direkcije, kako bi se završila gradnja stambeno-poslovnih objekata na lokaciji bivše kasarne Stepa Stepanović u

USAID: Izazov nove vlade - sprovođenje reformi

22. februar 2012. | broj komentara 0

Direktor USAID-ovog Projekta za bolje uslove poslovanja Džozef Lauter izjavio je danas da će buduća Vlada Srbije morati da se suoči sa velikim uticajem države na privredu, ogromnim brojem propisa i taksi, kao i zakonima koji su kvalitetni, ali se ne primenjuju u praksi.

Slavica Đukić-Dejanović: Tragamo za većinom

18. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla da će Parlament biti izvučen iz blokade i da razgovara sa svim poslanicima u potrazi za većinom, a da se uzda da će se Srpski pokret obnove vratiti u skupštinsku salu, ali i u samostalne poslanike.

Ljajić: Redovna isplata svih socijalnih prava

7. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić u razgovoru s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda rekao da će isplata svih socijalnih prava do kraja 2012. biti redovna i da je primetan rast korisnika novčane socijalne pomoći. 

Predlog da u Krivičnom zakoniku budu i zločini iz mržnje

3. februar 2012. | broj komentara 0

Komitet pravnika za ljudska prava i Gej-strejt alijansa uputili državnim institucijama inicijativu da u predložene izmene Krivičnog zakonika bude uveden institut zločina iz mržnje.

Manje pušača i onih koji su izloženi duvanskom dimu

31. januar 2012. | broj komentara 0

Tokom prve godine primene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu manje je pušača i onih koji su izloženi duvanskom dimu, saopšteno na konferenciji povodom Nacionalnog dana bez duvanskog dima. 

PKS: Ministarstva dele subvencije suprotno zakonu

26. januar 2012. | broj komentara 0

Ministarstva ponekad dodeljuju državnu pomoć suprotno zakonu jer od Komisije za kontrolu državne pomoći prethodno ne traže saglasnost, rečeno na seminaru o državnoj pomoći u Privrednoj komori Srbije.

Francuska će kažnjavati negiranje genocida nad Jermenima

24. januar 2012. | broj komentara 1

Francuski Senat izglasao zakon kojim se kao krivično delo definiše negiranje genocida nad Jermenima 1915, u vreme Otomanskog carstva.

Zakon o rokovima plaćanja do februara

18. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić očekuje da će zakon o rokovima izmirenja novčanih obaveza, koji predviđa rok naplate potraživanja do 60 dana, biti usvojen u Parlamentu krajem januara ili početkom februara.

Stranice Wikipedije crne u znak protesta

18. januar 2012. | broj komentara 0

Britanski ogranka sajta Wikipedia zacrnela je danas ekran u znak protesta zbog zakona o borbi protiv piraterije koji se razmatraju u Kongresu SAD.

Od danas primena Zakona o mladima

16. januar 2012. | broj komentara 0

Primena Zakona o mladima, koji garantuje i finansijski osigurava podršku za unapređenje njihovog položaja, počinje danas.

Šabić traži povlačenje predloga zakona o detektivima

10. januar 2012. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozvao Vladu da iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o detektivskoj delatnosti jer je neustavan, kontroverzan, kontradiktoran i nejasan i ne obezbedjuje zaštitu podataka o ličnosti.  

Mađarska spremna da pregovara sa Evropskom unijom

7. januar 2012. | broj komentara 0

Mađarski ministar spoljnih poslova Janoš Martonji je izjavio da je Mađarska spremna da razgovara sa Evropskom unijom koja je zapretila da će uvesti sankcije protiv nje, a spremna je i na razgovor s MMF-om.

Usvojene izmene pravosudnih zakona

30. decembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila sinoć izmene nekoliko pravosudnih zakona.

Šoškić: Ne treba preći granicu javnog duga

28. decembar 2011. | broj komentara 0

Najveći izazovi u 2012. će biti kako će se postići željeni nivo rasta i zaposlenosti, posebno imajući u vidu probleme u zoni evra koji mogu uticati na ekonomsku aktivnost i uslove finansiranja javnog duga Srbije. Ne treba preći nivo javnog duga od 45 odsto BDP-a,

Snežana Malović: Izmenama Zakonika se otklanjaju nedoumice

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović izjavila da se Predlogom izmena Zakonika o krivičnom postupku otklanjaju nedoumice oko njegove primene, na koje je ukazala stručna javnost.

Usvojen Zakon o patentima

26. decembar 2011. | broj komentara 1

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o patentima koji predviđa da nosioci patenta imaju monopolska prava na korišćenje pronalazaka i pravo da spreče neovlašćenu proizvodnju i prodaju patentiranih proizvoda.

Produžen rok za peregistraciju privrednih društava

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila izmene Zakona o privrednim društvima, kojima je produžen rok za preregistraciju privrednih društava do kraja avgusta 2012.

Vlada će do kraja 2012. pomagati građevinsku industriju

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije će do kraja 2012. pomagati građevinski sektor kako bi bili prevaziđeni negativni efekti ekonomske krize u toj oblasti, utvrđjeno izmenama Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize, koje je Skupština Srbije danas usvojila.

Usvojen Zakon o kinematografiji

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije usvojila danas Zakon o kinematografiji, koji uređuje uslove za razvoj filmske produkcije, podsticaj stranim producentima da rade u Srbiji i preraspodelu sredstava za film.

Snežana Malović: Izmene Zakona za efikasniji rad Ustavnog suda

21. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministarka za pravosuđe Snežana Malović rekla je danas da predložene izmene Zakona o Ustavom sudu treba da omoguće efikasniji rad tog suda i ojačaju njegovu samostalnost.

Stanković: Manje plate lekarima koji ne ispune normu

9. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za zdravstvo Zoran Stanković izjavio da će po Zakonu o platama u državnim organima i javnim službama biti smanjene plate lekarima koji ne ispune normu koju odredi zdravstvena ustanova.

Obradović: Neki mediji su jednakiji od drugih

9. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović izjavio da država 1. januara mora da počne da sprovodi Zakon o kontroli državne pomoći i time stvori jedan od preduslova za korektnu utakmicu na tržištu medija.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.