emg home
RSS

Tema:   Poljoprivreda

Srbiji 2013. 50 miliona evra iz programa IPARD

14. maj 2012. | broj komentara 0

Direktor Uprave za agrarna plaćanja u Ministarstvu za poljoprivredu Dejan Serdar izjavio da će Srbija 2013. moći da raspolaže s oko 50 miliona evra iz pretpristupnih fondova EU za ruralni razvoj.

Prihvaćeni zahtevi poljoprivrednika

27. april 2012. | broj komentara 0

Ministarstvo za poljoprivredu prihvatilo sve zahteve nezadovoljnih poljoprivrednika, a blokade puteva će biti prekinute kad to bude u pismenoj formi, rekao jutros predstavnik poljoprivrednika iz Vojvodine Miroslav Ivković.

Poljoprivrednici blokiraju puteve

26. april 2012. | broj komentara 0

Nezadovoljni poljopriverednici i danas, drugi dan uzastopno, blokiraju veći broj saobraćajnica u Vojvodini i dva putna pravca u Šumadiji.

Poljoprivrednici blokirali većinu puteva u Vojvodini

25. april 2012. | broj komentara 0

Nezadovoljni poljopivrednici danas u podne blokirali veći broj putnih pravaca na području Vojvodine i puteve Kragujevac-Topola i Rača-Cerovac u Šumadiji.

Ministar: Nema razloga za proteste poljoprivrednika

5. april 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović izjavio danas da nema razloga da se iko buni zbog novih mera agrarne politike jer ničiji legitimni interes nije ugrožen.

Tadić: PKB treba da bude model za proizvodnju

1. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da Poljoprivredni kombinat Beograd treba da bude model za proizvodnju u stočarstvu i ratarstvu za sva ostala gazdinstva i individualne poljoprivrednike.

Malešević: Subvencije po kilogramu ne postoje nigde

1. april 2012. | broj komentara 1

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Miroslav Malešević izjavio da nigde u Evropi nema državnih subvencija za poljoprivrednike po kilogramu predate robe. 

Jovanović: Ministarstvo pomaže seljačke tajkune

1. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Opštine Topola Dragan Jovanović izjavio da se sredstva od poljoprivrednih subvencija daju velikim firmama u kojima ministar za poljoprivredu ima partijske prijatelje, a to su Victoria Group i MK komerc.

Poljoprivrednici privremeno povukli traktore sa puteva

31. mart 2012. | broj komentara 0

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine, koji su jutros stigli u Beograd, privremeno su povukli traktore sa puteva u Srbiji, izjavio član organizacionog odbora poljoprivrednika Miroslav Ivković.Oni su prethodno predali zahteve ministru za unutrašnje poslove Ivici Dačiću.

Srbija i Grčka razvijaju saradnju u poljoprivredi

30. mart 2012. | broj komentara 0

Ministarstvo Srbije za poljoprivredu i Ministarstvo Grčke za ruralni razvoj i hranu potpisali danas memorandum o saradnji u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Osnovan Savet za popis poljoprivrede

30. mart 2012. | broj komentara 0

Danas osnovan Savet za popis poljoprivrede. Popis će biti sproveden od 1. oktobra do 15. decembra. 

Blokade puteva širom Vojvodine

30. mart 2012. | broj komentara 1

Član organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Miroslav Ivković izjavio jutros da su blokirani mnogi putevi u Vojvodini jer policija ne dozvoljava poljopirvrednicima da se kreću traktorima.

Poljoprivrednici krenuli traktorima ka Beogradu

29. mart 2012. | broj komentara 0

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine i iz delova centralne Srbije krenuli su u 9.00 traktorima za Beograd, u znak protesta zbog uredbi Vlade Srbije koje, po njihovom mišljenju, favorizuju prerađivačku industriju na štetu poljoprivrednih proizvođača.

Država ne odustaje od novog načina subvencionisanja agrara

29. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da Vlada Srbije ne odustaje od novog načina subvencionisanja agrara po proizvedenim količinama, a ne po obradivoj površini kao do sada.

Ševarlić: Korist od novog načina subvencionisanja

29. mart 2012. | broj komentara 0

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Miladin Ševarlić ocenio da će novi način subvencionisanja omogućiti povećanje prinosa i stabilizaciju cena poljoprivrednih proizvoda.

Petrović: Nov način subvencionisanja snižava cene

28. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da će novi način subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje omogućiti da se na duži rok stabilizuju cene namirnica i istovremeno ne ugroze interesi poljopriverdnika.

Vlada donela uredbe za podsticanje ratarstva

28. mart 2012. | broj komentara 1

Vlada Srbije usvojila je danas tri uredbe za podsticanje ratarske proizvodnje u 2012. godini, kojoma je prvi put predviđeno da se subvencije daju po količini proizvoda, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Podsticaji iz budžeta za svakog poljoprivrednika

28. mart 2012. | broj komentara 0

Svako u Srbiji ko bude proizvodio hranu dobiće ove godine podsticajna sredstva iz budžeta, bez obzira na to da li je platio doprinose za penzijsko osiguranje, rekao danas u Grabovici ministar za poljoprivredu Dušan Petrović.

Poljoprivrednici sutra traktorima u Beograd

28. mart 2012. | broj komentara 0

Neki poljoprivrednici iz Vojvodine i drugih delova Srbije krenuće sutra u protestnu vožnju traktorima do Beograda, rekao član organizacionog odbora protesta Ilija Grujić.

Država plaća premije osiguranja za kredite za stočarstvo

27. mart 2012. | broj komentara 0

Država će plaćati punu premiju osiguranja za subvencionisane kredite namenjene stočarstvu, izjavio ministar za poljoprivredu Dušan Petrović.

Petrović: Velike mogućnosti saradnje sa Austrijom u agraru

26. mart 2012. | broj komentara 0

Srpski ministar poljoprivrede trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas u Beču da su velike mogućnosti da u proizvodnji hrane Srbija i Austrija značajno unaprede saradnju.

Poljoprivrednici će ponovo blokirati Vojvodinu

24. mart 2012. | broj komentara 0

Poljoprivrednici iz Vojvodine ponovo će blokirati puteve i krenuti za Beograd, ako Ministarstvo poljoprivrede do srede ne odgovori pozitivno na njihove zahteve, rekao je danas jedan od lidera poljoprivrednika koji su proletos organizovali slične proteste Ilija Grujić.

Petrović: Srbija gradi sistem za navodnjavanje

22. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije je danas započela projekat za izgradnju sistema za navodnjavanje da bi Srbija kroz četiri godine imala 1,1 miliona hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta koje se navodnjava.

Petrović: Ubuduće subvencije po količini proizvodnje

15. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović najavio je danas da će naredne sedmice biti doneta uredba o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje, koja predviđa subvencije po količini proizvodnje.

Usvojena uredba o subvencionisanju kredita za poljoprivredu

9. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije je usvojila uredbu o subvencionisanju kredita za poljoprivredu u 2012. godini sa ukupno 400 miliona dinara iz državnog budžeta, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.