emg home

RSS

Poljoprivrednici blokiraju puteve

26. april 2012. | 14:15

Izvor: Beta, Emg.rs

Nezadovoljni poljopriverednici i danas, drugi dan uzastopno, blokiraju veći broj saobraćajnica u Vojvodini i dva putna pravca u Šumadiji.

Poljoprivrednici su blokade puteva počeli juče u podne, nezadovoljni Vladinom uredbom koja predviđa subvencionisanje po prinosu, a ne po hektaru.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, koje prenosi Auto-moto savez Srbije, blokirana su oba puta od Pančeva prema Beogradu. Nezadovoljni poljoprivrednici su blokirali put Zrenjanina ka Kikindi preko Melenaca, od Novog Sada ka Bačkoj Palanci kod Gložana, od Zrenjanina ka Beogradu kod Čente, ka Somboru na delu puta kod Sirgoša i Banatskog Maglića, deonicu puta od Šida ka graničnom prelazu Tovarnik s Hrvatskom, stari put od Sremske Mitrovice ka Kuzminu i putne pravce od Kovačice ka Titelu prko Paraždina, od Inđije prema Novom Sadu preko Čortanovaca, od Vrbasa ka Srbobranu i ka Sirigu kod Zmajeva. U Šumadiji su blokirani putevi Kragujevac-Topola i Cerevac-Rača.
 

Petrović: Poljoprivredna politika se neće menjati
Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović izjavio je danas da u ovom trenutku nije moguće promeniti poljoprivrednu politiku i staviti van snage sve donete uredbe. "To bi značilo da novac za regresirano gorivo treba da vrati 250.000 poljoprivrednika i njih 170.000 kojima je već isplaćeno preko dve milijarde dinara na ime avansa za podsticaje za prolećnu setvu", kazao je Petrović.

On je istakao i da ne može da se prihvati predlog dela nezadovoljnih poljoprivrednika da se omogući istovremena primena dva sistema podsticaja, po površini i po količini. "To bi značilo da bi subvencije bile isplaćivane dvostruko", kazao je Petrović i dodao da je mogućnost za zloupotrebu ako bi sistemi paralelno bili na snazi bile nesagledive.

"Ono što budi sumnju, kad postoji toliko insistiranje za subvencije po površini, pokazuje da je očigledno da na određenim površinima ranije nije ni bilo zasada i da su zloupotrebe bile značajne, da su poreski obveznici za to davali značajna sredstva, a da to nije imalo nikakve efekte po nacionalnu ekonomiju", kazao je Petrović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>