emg home
RSS

Tema:   Investicije

DS i SNS obećavaju bolje uslove za poslovanje

24. april 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka i Srpska napredna stranka obećale investitorima bolje uslove poslovanja u Srbiji i saglasile se da je povećanje poreza na dodatu vrednost krajnja mera kojoj moraju da prethode reforma poreskog sistema i bolja naplata poreza.

IKEA na jesen počinje gradnju robne kuće

20. april 2012. | broj komentara 0

Ikea planira da na jesen počne gradnju prve robne kuće u Srbiji, a da li će taj plan biti realizovan zavisi od efikasnosti administracije da izda sve potrebne dozvole, izjavio direktor IKEA za razvoj za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

Italijanski Veskovini gradi fabriku u Šapcu

17. april 2012. | broj komentara 0

Italijanski proizvođač hladnih odlivaka za auto-industriju Veskovini danas je u Šapcu počeo gradnju fabrike, uz investiciju od pet miliona evra.

Petrikić: Prioritet borba protiv korupcije

10. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Austrijsko-srpskog privrednog foruma Radivoje Petrikić ocenio da će najvažniji zadaci buduće vlade Srbije biti borba s korupcijom i jačanje državnih institucija.

Đurković: Srbija dobro mesto za investitore

1. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji Miloš Đurković ocenio da je Srbija odlično odredište za investicije.

Otvoren pogon za proizvodnju ekološke folije i ambalaže

30. mart 2012. | broj komentara 0

U Jermenovcima, u opštini Plandište, kompanija SOS danas otvorila novu liniju za proizvodnju ekološke folije i ambalaže od plastičnih masa, u koju je uloženo 37 miliona dinara.

Danieli potpisao memorandum o investiciji u Srbiji

29. mart 2012. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Srbije i italijanskog proizvođača čelika i mašina za preradu metala Danijeli (Danieli) potpisali su danas memorandum o razumevanju za investiciju te kompanije u fabriku specjalnih vrsta čelika u Šapcu u vrednosti od 500 miliona evra.

Ministarstvo: Očekuje se 600 miliona dolara investicija iz SAD

28. mart 2012. | broj komentara 0

Agencija SAD za osiguranje privatnih investicija odlučila da obnovi investicione aktivnosti u Srbiji posle rešenja spora Srbije i američke kompanije Uniworld, saopštilo Ministarstvo za ekonomiju.

Ćirić očekuje uskoro velike italijanske investicije

27. mart 2012. | broj komentara 0

Srpski ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je danas da je Italija značajan ekonomski partner Srbije i da vrlo brzo očekuje neke velike italijanske investicije.

Bugarski konzorcijum preuzima paraćinsku staklaru

27. mart 2012. | broj komentara 0

Konzorcijum bugarskih firmi Rubin i Glass Industry potpisao danas aneks ugovora o preuzimanju 63 odsto vlasništva u Srpskoj fabrici stakla iz Paraćina od Srbijagasa po ceni od 35 miliona evra.

Austrijske investicije premašile tri milijarde evra

24. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Austrije Hajnc Fišer izjavio je sinoć u Beogradu da su austrijske investicije u Srbiji premašile tri milijarde evra i izrazio nadu da će one u budućnosti biti još veće.

Nova uredba o podsticajima za direktne investicije

24. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je novu uredbu o privlačenju direktnih investicija kojom je najmanji iznos podsticaja udvostručen na 4.000 evra po novootvorenom radnom mestu, rečeno je u Ministarstvu ekonomije Srbije.

Italijanski Usko planira ulaganja u Trsteniku

23. mart 2012. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da će uskoro biti potpisan memorandum o razumevanju sa italijanskom firmom Usko o otvaranju fabrike servo upravljača u Trsteniku.

Petrović: Godina posvećena privlačenju investicija

23. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za trgovinu i poljoprivredu Dušan Petrović izjavio da će ova godina biti posvećena privlačenju stranih investitora.

Italijanski konzorcijum Korteze zainteresovan za Srbiju

22. mart 2012. | broj komentara 0

Konzorcijum Korteze koji okuplja 35 italijanskih kompanija zainteresovan je za izgradnju infrastrukture u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije.

Konzorcijum češke i ruske firme zainteresovan za železaru

22. mart 2012. | broj komentara 0

Holding iz Luksemburga "Junajted Grupa SA" zainteresovan je za ulaganje u Železaru Smederevo, saopštio je danas kabinet potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića.

Španci zainteresovani za ulaganja u Srbiju

22. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Španije Horhe Fernandes Dijas izjavio je danas, na sastanku sa premijerom Mirkom Cvetkovićem u Beogradu, da su španski investitori veoma zainteresovani za ulaganja u Srbiji.

SIEPA: Podsticaje dobijaju i domaća preduzeća

22. mart 2012. | broj komentara 0

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza saopštila da je neistinita izjava predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da isključivo strane kompanije dobijaju podsticajna sredstva za investitore.

Počela gradnja Fabrike cirade za automobile

22. mart 2012. | broj komentara 0

Vicepremijerka Verica Kalanović i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković simbolično danas označili početak radova na gradnji Fabrike cirade za automobile italijanske kompanije Andrea Confezioni.

Danieli ulaže 500 miliona evra

21. mart 2012. | broj komentara 0

Italijanska kompanija Danieli, proizvodjač opreme i proizvodnih linija za industriju gvožđa i čelika, uložiće uskoro 500 miliona evra u Srbiji, piše Blic.

Otvoren 3,5 miliona evra vredan pogon u fabrici guma u Rumi

20. mart 2012. | broj komentara 0

U Fabrici guma Mitas u Rumi danas je pušten u rad novi pogon za proizvodnju guma za poljoprivrednu mehanizaciju, vredan tri i po miliona evra.

Otvoren tržni centar Plaza u Kragujevcu

20. mart 2012. | broj komentara 0

Izraelska kompanije Plaza centri otvorila je danas u Kragujevu prvi trgovinski i zabavni centar u Srbiji u koji je uloženo više od 60 miliona evra.

Lidl u Srbiju ulazi preko Zrenjanina

20. mart 2012. | broj komentara 1

Nemački trgovinski lanac Lidl ugovorio kupovinu zemljišta za svoj prvi supermarket u Srbiji, koji će biti izgrađen u Zrenjaninu, saopšteno iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

Leoni razmatra otvaranje još jedne fabrike u Prokuplju

19. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije je spremna da podrži nemačku kompaniju Leoni da otvori još jednu fabriku automobilskih kablova u Prokuplju, izjavila je danas potpredsednica Vlade Verica Kalanović.

DSS: Pogrešna politika vodi gubljenju sporazuma s Rusijom

19. mart 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka Srbije smatra da bi nastavkom pogrešne politike evrointegracija Srbija mogla da izgubi sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom, izjavio potpredsednik DSS-a Nenad Popović.

Analize

Erik Berglof, specijalni savetnik predsednika EBRD-a

300 miliona evra za Srbiju

09. decembar 2008 u 10:39

Sledeće godine EBRD će uložiti više nego ikad u region jugoistočne Evrope, a veći deo zajmova će otići u finansijski sektor, koji će osetiti najjači potres usled krize. Srbija može da računa na oko 300 miliona evra kredita kroz dokapitalizaciju banaka u kojima EBRD ima udeo, i kroz infrastrukturne projekte, visoke tehnologije i agrobiznis

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.