emg home

RSS

Đurković: Srbija dobro mesto za investitore

01. april 2012. | 11:33

Izvor: Beta

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji Miloš Đurković ocenio da je Srbija odlično odredište za investicije.

Đurković je izjavio da su prednosti Srbije za privlačenja stranih investicija to što je ona u centru jugoistočne Evrope, što ima obrazovane ljude koji znaju strane jezike i što država daje dobre podsticaje za investitore. "To Srbiji daje konkurentnu prednost u odnosu na poslovanje u regionu, ali moramo da budemo svesni da je posebno u vreme krize izuzetno velika konkurencija za privlačenje stranih investicija", kazao je on.

Đurković je rekao da kao predsednik Američke privredne komore ohrabruje investitore da dođu u Srbiju, kao odlično odredište za investicije, a da s druge satrane Komora s državom radi na unapređenju investicione klime. "Posao za ovu vlast i narednu vladu je da usvoje preporuke Američke privredne komore i Saveta stranih investitora, da bi investitori bili zadovoljniji i da ne bi nailazili na prepreke. Zadovoljan invesitor je najbolja reklama", istakao je on.

Đurković je kazao da su najveće mane Srbije neprilagođeni sistemi, nedovoljno razvijeno pravosuđe, poreski sistem i komplikovane i spore procedure za izdavanje građevinskih dozvola i sticanje vlasništva nad zemljištem. Neopohodno je, dodao je, popraviti i saobraćajnu i telekomunikacionu infrastrukturu.

"Srbija se dugo smatra perspektivnim tržištem u koje treba investirati. Krajnje je vreme da napravimo drastičnije mere i rezove u ekonomiji i da držva pojača ekonomski razvoj i strukturne reforme, da ne bismo stalno bili kao dete koje obećava, a nikad ne ispuni obećanje", kazao je Đurković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>