emg home

RSS

Spasojević: Nije bitna veličina vlade, već šta ona radi

09. maj 2012. | 13:30

Izvor: Beta

Predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije Toplica Spasojević ocenio je danas da nije važno da
li će nova vlada imati veliki ili mali broj ministarstava, nego da li će biti fokusirana na ekonomiju i reforme.

Spasojević je kazao da je od broja ministara mnogo važnije da nova vlada reformiše državnu upravu i javna preduzeća, smanji namete privredi, poboljša poslovni ambijent i pokrene novi investicioni ciklus.

On je ocenio da bi za privredu bilo bolje da u novoj vladi bude veći broj ministarstva zadužen za različite segmente ekonomije. U novoj vladi bi trebalo imati odvojena ministarstva za poljoprivredu, industriju i ekonomiju, kazao je Spasojević i dodao da bi ministarstvo za ekonomiju trebalo da obuhvati i koordinaciju institucija i poslove međunarodne ekonomske saradnje.

"Naredna godina biće godina ekonomskog oporavka u svetu i veoma je bitno da Srbija zauzme dobru startnu poziciju. To znači da poboljša poslovnu klimu, napravi infrastrukturu za razvoj industrije, osnuje razvojnu banku i ojača institucije za podršku izvoznicima", naglasio je Spasojević.

Za privrednike je bitno, kazao je, i da se proširi delovanje Narodne banke Srbije, koja bi, osim o inflaciji, trebalo da vodi računa i o razvoju, kroz podršku privredi. Prema njegovim rečima, za predvidivost i stabilnost poslovanja
privrede u Srbiji bitna je i stabilnost kursa. "Stabilnost kursa dinara moguća je samo ako imamo vladu koja
kontroliše troškove i ne iskače iz budžeta", kazao je Spasojević.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

14. maj - 20. maj 2012.

>>

Povezani naslovi