emg home
RSS

Tema:   Društvo

Gligorov: Srbiju ne očekuje politička stabilnost

20. maj 2012. | broj komentara 0

Ekonomista Vladimir Gligorov izjavio da Srbija posle izbora neće ući u period političke stabilnosti jer je socijalna situacija teška i u naredne dve godine će se i pogoršavati.

Tužilaštvo traži zabranu SNP 1389

17. april 2012. | broj komentara 0

Tužilaštvo predložilo Ustavnom sudu da zabrani organizaciju SNP 1389 zbog stalnog delovanja usmerenog na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenje Ustavom zajamčenih prava i izazivanja nacionalne, verske, rasne i seksualne mržnje i diskriminacije.

Homen: Ima volje za rešenje pitanja tajnih dosijea

2. april 2012. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za pravosuđe Slobodan Homen izjavio da postoji politička volja za rešenje pitanja otvaranja tajnih dosijea, a koje, kako je naveo, nije preterano komplikovano.

Rečnik demagogije na Internetu

29. mart 2012. | broj komentara 0

Grupa nevladinih organizacija u Srbiji pokrenula na Internetu Rečnik demagogije, koji bi građanima trebalo da pomogne da prepoznaju obmane i populizam u nastupima političara.

Albanski ministar ukoren zbog izjave o homoseksualcima

27. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Albanije ukorio člana svoje vlade jer je rekao da pendrecima treba tući one koji planiraju da učestvuju na prvoj Paradi ponosa u Tirani.

Faktor plus: U predizborna obećanja veruje pet odsto birača

26. mart 2012. | broj komentara 0

Pet odsto građana veruje u sva obećanja koja političari daju u predizbornoj kampanji, dok 76 odsto birača nema poverenje u ono što čuje od njih, pokazalo istraživanje agencije Faktor plus.

U Srbiji više od 30.000 osoba bez dokumenata

20. mart 2012. | broj komentara 0

U Srbiji ima više od 30.000 osoba koje nemaju lična dokumenta i potrebno je što pre rešiti njihov problem izmenama zakona, poručeno sa skupa o položaju pravno nevidljivih osoba.

Uhapšen osumnjičeni za napad na novinarku

13. mart 2012. | broj komentara 0

Crnogorska policija uhapsila dvadesetdevetogodišnjaka za kog se sumnja da je 7. marta fizički napao novinarku Vijesti Oliveru Lakić, saopštila policija.

Ekstremisti spalili zastavu Vojvodine

12. mart 2012. | broj komentara 0

Aktivisti ekstremističkog pokreta Naši spalili u Novom Sadu zastavu Vojvodine i ispisali grafite podrške Ratku Mladiću.

Pajtić: Vojvodina najrazvijeniji region u Srbiji

12. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio da je Vojvodina najrazvijeniji region Srbije i naveo da je u njoj ostvareno 45 odsto stranih ulaganja i 40 odsto izvoza Srbije.

Mladi: Bilo bi bolje da je SFRJ opstala

8. mart 2012. | broj komentara 0

Većina onih rođenih 1971. i 1991. koji žive u državama Zapadnog Balkana smatra da bi život bio bolji da je SFRJ opstala, rezultati su istraživanja Evropskog fonda za Balkan.

EK povukla spot kritikovan kao ksenofobičan

7. mart 2012. | broj komentara 0

Evropska komisija povukla video-spot kojim se promoviše širenje Evropske unije, posle kritika da je njegov sadržaj ksenofobičan.

Bugarska: Mitropolit Simeon bio tajni agent

7. mart 2012. | broj komentara 0

Na osnovu arhiva Državne bezbednosti Bugarske, sadašnji mitropolit zapadnoevropski Simeon decenijama je bio tajni agent i član Komunističke partije, javlja bugarska Verska informativna agencija.

Pastor osudio organizovanje civilnih straža

7. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kritikovao formiranje civilnih straža u Bačkom Petrovom Selu i ocenio da je takva inicijativa protivzakonita i opasna.

Bajatović: Premijer da bude jaka politička ličnost

7. mart 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio da premijer Srbije treba da bude jaka politička ličnost, a članovi vlade ljudi koji su stručni za oblast za koju su zaduženi.

Osobama sa invaliditetom omogućiti glasanje

6. mart 2012. | broj komentara 0

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio da bi nadležni državni organi trebalo da preduzmu odgovarajuće mere kako bi osobama sa invaliditetom bilo omogućeno da potpuno i delotvorno način učestvuju u društvenom i političkom životu zemlje.

Civilnim stražama čuvaju imovinu

1. mart 2012. | broj komentara 1

U Bačkom Petrovom Selu formirane civilne straže s ciljem sprečavanja učestale sitnih krađa na imanjima meštana.

Sve manje druženja na Facebooku

29. februar 2012. | broj komentara 0

Korisnici Facebooka i drugih društvenih mreža postaju sve manje društveni, pokazala istraživanja neprofitne organizacije Internet & American Life Project.

Zukorlić: Srbija bez mene gubi suverenitet u Sandžaku

21. februar 2012. | broj komentara 0

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić upozorio vlasti u Beogradu da će, ako se njemu nešto dogodi, to biti uvod u trajnu destabilizaciju Srbije i eliminaciju suvereniteta te države na prostoru Sandžaka.

Vegel: Stranke su između sebe podelile sve

18. februar 2012. | broj komentara 0

Književnik Laslo Vegel ocenio da su stranke u Srbiji podelile sve sfere uticaja između sebe i da su se stranke nacionalnih manjina nagodile s većinskim strankama.

Anđelina Džoli: Srpski narod pametan da ne naseda na manipulacije

18. februar 2012. | broj komentara 0

Glumica i rediteljka Anđelina Džoli izjavila sinoć u Zagrebu, uoči premijere njenog rediteljskog i scenarističkog prvenca "U zemlji krvi i meda", da je očekivala negativne kritike iz Srbije, ali da je one ne opterećuju.

Dačić i Orbović: Socijalisti i sindikati prirodni partneri

10. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović ocenili da su socijalisti i sindikati prirodni saveznici, bez obzira na to da li će zajedno nastupiti na izborima.

Ministar: Provokacija albanskih stranaka u Bujanovcu

7. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković ocenio kao provokaciju odluku albanskih stranaka u Bujanovcu da promene imena ulica nazvanih po ličnostima iz srpske istorije.

Francuski ministar: Neke civilizacije vrednije od drugih

7. februar 2012. | broj komentara 1

Francuski ministar za unutrašnje poslove Klod Gean izjavio da su neke civilizacije, posebno ona kojoj i on pripada, vrednije od drugih.

Šabić: Političari se neformalno žale da ih prisluškuju

5. februar 2012. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio da političari u Srbiji sumnjaju da su prisluškivani, ali da formalnih žalbi nije bilo.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.