emg home

RSS

Gligorov: Srbiju ne očekuje politička stabilnost

20. maj 2012. | 21:31

Izvor: Beta

Ekonomista Vladimir Gligorov izjavio da Srbija posle izbora neće ući u period političke stabilnosti jer je socijalna situacija teška i u naredne dve godine će se i pogoršavati.

"Socijalna situacija je izuzetno komplikovana i teška i nema nekih očiglednih izgleda da će se to menjati na bolje. Za očekivati je da će se socijalna situacija u naredne dve godine pogoršavati", rekao je Gligorov na okruglom stolu o perspektivi privrede i o političkoj stabilnosti posle izbora.

Bivši premijer Zoran Živković rekao na skupu da novu vladu ne očekuje politička stabilnost jer će se praktično svakodnevno suočavati sa štrajkovima i raznim vrstama protesta.

Osvrnuvši se na izjavu predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića o tome da želi mesto premijera, Živković je rekao da se Dačić ubrzo povukao zbog toga što je shvatio da novog premijera očekuje nezahvalna uloga i da to nije posao za ličnu i partijsku promociju.

"Prva stvar u Srbiji mora da bude borba protiv korupcije jer je ona u Srbiji izrasla u neman koja je apsolutno podivljala i prekrila celu državu", ukazao je Živković i posebno naveo probleme u javnim nabavkama.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori, Ekonomska kriza, Društvo

Ličnosti: Zoran Živković, Vladimir Gligorov


Unesite tekst komentara:

<<

21. maj - 27. maj 2012.

>>
PON
21
UTO
22
SRE
23ČET
24PET
25SUB
26NED
27