emg home
RSS

Tema:   Stranke

RRA: Emiteri nisu prekršili uputstvo, o URS-u naknadno

26. mart 2012. | broj komentara 0

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) ocenio je danas, povodom predstavki Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i Srpske napredne stranke (SNS), da nijedan emiter prateći rad državnih organa nije prekršio Opšte obavezujuće uputstvo RRA o ponašanju medija u izbornoj

Dačić pozvao Tadića na dogovor o predsedničkim izborima

19. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je danas predsednika Srbije Borisa Tadića na dogovor o predsedničkim izborima jer bi u suprotnom termin tih izbora mogao da bude određen "po slobodnoj volji" predsednice parlamenta Slavice Đukić

Gej-strejt alijansa pokreće kampanju uoči izbora

17. mart 2012. | broj komentara 0

Gej-strejt alijansa pokreće kampanju "Bitno je" s ciljem da motiviše građane da u što većem broju izađu na predstojeće izbore i glasaju za političke opcije koje se zalažu za poboljšanje položaja LGBT-populacije. 

SPS-PUPS-JS u koaliciji sa Ljajićevim SDPS-om u Vojvodini

15. mart 2012. | broj komentara 0

Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvena Srbija (JS) i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Srbije potpisale su danas u Novom Sadu koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na pokrajinskim izborima u Vojvodini.

Sporazum za listu Izbor za bolji život - Boris Tadić

15. mart 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka (DS) potpisala je danas koalicioni sporazum sa strankama sa kojima će zajednički nastupiti na parlamentarnim izborima 6. maja na listi "Izbor za bolji život - Boris Tadić", saopštio je DS.

Agencija Partner: Povećala se podrška SNS i DS

15. mart 2012. | broj komentara 0

Ako bi danas bili održani parlamentarni izbori, za Srpsku naprednu stranku (SNS) bi se opredelilo 35,5 odsto birača, a za Demokratsku stranku (DS) 29 odsto, pokazala je anketa agencije za istraživanje tržišta i javnog mnjenja "Partner konsalting".

DS: LSV se seti Vojvodine svake četiri godine

14. mart 2012. | broj komentara 0

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) je večeras kritikovao Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i ocenio da ta stranka oseća emocije prema Vojvodini "svake četvrte godine".

Gligorov: Stranke nemaju smelosti i znanja da ponude promene

14. mart 2012. | broj komentara 0

Ekonomski programi biće najvažniji u predizbornim nastupima političkih stranaka u Srbiji, ali većina stranaka nema smelosti i znanja da ponudi promene, izjavio ekonomski analitičar Vladimir Gligorov.

Dačić kandidat koalicije SPS-JS-PUPS za predsednika

12. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić biće kandidat koalicije SPS-PUPS-JS na predsedničkim izborima, najavio je večeras lider socijalista nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa te dve stranke.

SDU na izbore uz Preokret

11. mart 2012. | broj komentara 0

Glavni odbor Socijaldemokratske unije (SDU) odlučio je danas da ta stranka nastupi na predstojećim sa koalicijom Preokret.

Jovanović: SPO-u poslanički klub, ASNS dva mandata

11. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će ta stranka na predstojeće izbore izaći sa Srpskim pokretom obnove i članicama pokreta Preokret, uz jasnu podršku Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).

Dinkić kandidat URS za premijera

11. mart 2012. | broj komentara 0

Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije (URS) za premijera na predstojećim parlametarnim izborima biće lider URS Mlađan Dinkić, saopšteno je danas.

Tadić: Nema koalicije sa SNS, DSS, SRS

10. mart 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka (DS) neće praviti vladu sa Srpskom naprednom strankom, Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom, izjavio je danas predsednik DS i Srbije Boris Tadić.

SNS za nijansu ispred DS, URS ispod cenzusa

9. mart 2012. | broj komentara 1

Srpska napredna stranka (SNS) ima prednost od dva odsto u odnosu na Demokratsku stranku (DS), Ujedinjeni regioni Srbije (URS) neće preći izborni cenzus, a izlaznost na narednim izborima biće veća od 60 odsto, rezultati su istraživanja koje je danas predstavio Centar

LDP i Bogata Srbija zajedno na izbore

8. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović i predsednik pokreta Bogata Srbija Zaharije Trnavčević potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu dve stranke na predstojećim izborima.

Faktor plus: Koalicija oko SNS-a 31,2, oko DS-a 29,1 odsto

5. mart 2012. | broj komentara 0

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke i dalje uživa najveće poverenje građana i za nju bi u ovom trenutku glasalo 31,2 odsto birača, pokazalo istraživanje agencije Faktor plus.

Kacin: EU svejedno ko će pobediti na izborima u Srbiji

4. mart 2012. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio da je Evropskoj uniji svejedno ko će da pobedi na izborima u Srbiji i dodao da će podršku Brisela dobiti svaka politička grupacija koja pokaže da ima jasnu evropsku orijentaciju. 

Đilas: DS treba da skloni ljude koji ne rade dobro

4. mart 2012. | broj komentara 2

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio da DS mora oštrije da reaguje i skloni ljude koji nisu u stanju da dobro obavljaju svoj posao.  

Tadić: Srbiji svake godine 60 miliona evra

3. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da će Srbiji od sledeće budžetske decenije EU svake godine pristizati 60 miliona evra bespovratne pomoći, što će biti konkretna korist dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Dačić: Obećanje DOS-a ispunila vlada s SPS-om

2. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio da mu je drago što je predizborno obećanje DOS-a iz 2000. o približavnju EU ispunjeno u trenutku kad socijalisti učestvuju u vlasti, što je ocenio kao ironiju.

SSSS odlučio da nikoga ne podrži na izborima

1. mart 2012. | broj komentara 0

Veće Saveza samostalnih sindikata Srbije odlučio danas da taj sindikat na predstojećim izborima ne pruža neposrednu podršku političkim strankama ili koalicijama.

Nikolić: EU neće stati na stranu Borisa Tadića

1. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio kako je uveren da Evropska unija na predstojećim izborima neće stati na stranu koju predvodi predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić. 

Naprednjaci i privrednici zajedno u izbornoj kampanji

29. februar 2012. | broj komentara 0

Srpska napredna stranka i Asocijacija malih i srednjih preduzeća potpisale su danas u Beogradu sporazum o saradnji na predstojećim izborima, kojim je predviđeno da jedno poslaničko mesto u parlamentu bude rezervisano za privrednike.

Čanak: LSV na izbore verovatno s DS-om

27. februar 2012. | broj komentara 0

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio da će ta stranka na lokalne i pokrajinske izbore verovatno izaći samostalno, a na republičke u koaliciji s Demokratskom strankom, ali da će o tome tek odlučivati organi stranke.

SPO odlučio da uđe u predizbornu koaliciju sa Preokretom

25. februar 2012. | broj komentara 0

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove odlučio je danas da uđe u predizbornu koaliciju sa Preokretom, saopštio je danas SPO.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.