emg home

RSS

Dačić pozvao Tadića na dogovor o predsedničkim izborima

19. mart 2012. | 17:35

Izvor: Beta

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je danas predsednika Srbije Borisa Tadića na dogovor o predsedničkim izborima jer bi u suprotnom termin tih izbora mogao da bude određen "po slobodnoj volji" predsednice parlamenta Slavice Đukić Dejanović.On je novinarima u sedištu SPS-a pre sednice njenog Glavnog odbora rekao da od Tadića zavisi da li će biti predsedničkih izbora, ali da od predsednice parlamenta i potpredsednice SPS-a Slavice Đukić Dejanović zavisi kada će ti oni biti održani.

"Ako žele dogovor, onda će predsednički izbori biti po dogovoru. A ako ne žele, onda će predsednički izbori biti po slobodnoj volji Slavice Đukić Dejanović. Ako neko želi da kalkuliše, onda i mi možemo da kalkulišemo", rekao je Dačić.

On je pozvao Tadićeve savetnike da prestanu sa istraživanjima javnog mnjenja i da predsednika "puste da odluči o predsedničkim izborima".

Dačić, koji je i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova, i naveo da nema ništa protiv toga da i predsednički izbori budu održani 6. maja kada i parlamentarni i lokalni, i pozvao Tadića i Demokratsku stranku da to jasno kažu.

Prema njegovim rečima, još nije poznato koji će sve izbori biti održani 6. maja i da bi pre 2000. godine u istoj situaciji svi bojkotovali takve izbore.

Predsednik SPS-a poručio je Tadiću i predsedniku Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću da neće uspeti da podele Srbiju na dva dela i da će biti iznenađeni rezultatima izbora.

On je rekao da će SPS na sednici Glavnog odbora utvrditi listu kandidata za poslanike pod nazivom "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS".

"Očekujemo dobar rezultat na izborima jer se nismo dokazivali na rečima nego radeći svoj posao. Naša kampanja neće biti obećanja i prevare. nego ćemo narodu govoriti ono što je stvarno moguće ostvariti", kazao je Dačić.
Osumnjičeni, starosti 51 i 54 godine, vodili su finansijsku firmu sa sedištem u Frankfurtu, ali su bili registrovani na Kipru kako bi izbegavali plaćanje poreza na "značajan profit" u Nemačkoj.

Ta kompanija je kupovala i prodavala akcije drugih kompanija.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Stranke, Izbori 2012

Ličnosti: Ivica Dačić

Institucije: SPS


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17