emg home

RSS

SPS-PUPS-JS u koaliciji sa Ljajićevim SDPS-om u Vojvodini

15. mart 2012. | 17:51

Izvor: Beta

Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvena Srbija (JS) i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Srbije potpisale su danas u Novom Sadu koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na pokrajinskim izborima u Vojvodini."Da mi je neko pre 12 godina rekao da ću biti u koaliciji sa SPS-om na nekim izborima, smatrao bih da nije normalan, ali ovo je dokaz da se sve menja", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma.

Dodao je da je želja SDPS-a da pruži svoj pun doprinos ideji formiranja jedinstvenog socijalnog bloka.

SDPS će na republičkim izborima nastupiti u okviru koalicije koju predvodi Demokratska stranka (DS).

Predsednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da je koalicija SPS-PUPS-JS na prošlim izborima u Vojvodini i u Beogradu prošla lošije nego u centralnoj Srbiji i izrazio očekivanje da će ovaj put rezultat pojačane koalicije biti dvocifren u procentima na pokrajinskim izborima.

Čelnici novoformirane koalicije poručili su da će taj "socijalni blok" biti okrenut ka problemima obespravljenih i osiromašenih građana Srbije.

Predsednik JS Dragan Marković rekao je da je predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadić pričom o tome kako u Srbiji treba forsirati porodični biznis zapravo "ukrao" tu ideju od njega.

"Ali ne ljutim se na predsednika, ja volim kad me prepisuju", kazao je Marković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17