emg home
RSS

Tema:   Mediji

Beko: Dobili smo spor protiv WAZ-a

17. maj 2012. | broj komentara 0

Milan Beko saopštio da su njegove kompanije koje su vlasnici beogradske novinske kuće Novosti dobile arbitražni spor protiv nemačke medijske kompanije WAZ.

Ponovo štrajk na TV Avala

4. maj 2012. | broj komentara 0

Zaposleni na TV Avala obustavili su danas emitovanje programa jer menadžment nije isplatio zapostale plate i ispunio dogovor kojim je okončan dvomesečni štrajk.

Izvršni odbor Novosti: Stanje redovno

26. april 2012. | broj komentara 0

Izvršni odbor Kompanije Novosti odbacio stavove Nadzornog odbora kompanije da su Novosti prezadužene i nesolventne, tvrdeći da su Novosti sasvim dobro i da je u njima stanje redovno.

Medijska koalicija: Izjava premijera o kreditu Tanjugu suprotna zaključku Vlade

5. april 2012. | broj komentara 0

Medijska koalicija ocenila da je izjava premijera da je Vlada dala kratkoročnu pozajmicu Tanjugu od 17,5 miliona dinara jer ta agencija nema sredstava da plati kredite suprotna zaključku Vlade da je taj novac odobren za izveštavanje o izborima.

SNS: Mediji će biti ponovo slobodni posle izbora

5. april 2012. | broj komentara 0

Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila da u Srbiji ne postoji sloboda medija i kao primer za to navela Studio B, koji je, kako je navela, u funkciji jednog čoveka, gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Prekinut štrajk u Radiju Čačak

4. april 2012. | broj komentara 0

Zaposleni u Radiju Čačak prekinuli štrajk koji su počeli 26. marta. Isplaćena im je većina zaostalih plata, rekao je predsednk Samostalnog sindikata i novinar radija Aleksandar Maksimović.

Vlada dala pozajmicu Tanjugu

30. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije odobrila državnoj novinskoj agenciji Tanjug beskamatni kredit od 17,5 miliona dinara za izveštavanje o predizbornoj kampanji i izborima 6. maja. Rok za vraćanje zajma je 31. decembar.

Raskinut ugovor o privatizaciji TV Pirot

29. mart 2012. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor o privatizaciji regionalne Televizije Pirot zbog neispunjenih obaveza iz ugovora posle upozorenja i poslednje kontrole 28. februara.

RRA: Emiteri nisu prekršili uputstvo, o URS-u naknadno

26. mart 2012. | broj komentara 0

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) ocenio je danas, povodom predstavki Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i Srpske napredne stranke (SNS), da nijedan emiter prateći rad državnih organa nije prekršio Opšte obavezujuće uputstvo RRA o ponašanju medija u izbornoj

Štrajk u Radiju Čačak

26. mart 2012. | broj komentara 0

Zaposleni u Radiju Čačak počeli danas štrajk sa zahtevom da im vlasnik isplati plate zaostale od juna prošle godine.

Krivična prijava protiv premijera RS zbog podmićivanja medija

22. mart 2012. | broj komentara 0

Centar za humanu politiku iz Doboja podneo krivičnu prijavu protiv premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića, ministra za finansije Zorana Tegeltije i ostalih članova Vlade RS zbog, kako je navedeno, podmićivanja medija.

Počelo probno emitovanje digitalnog TV-signala

21. mart 2012. | broj komentara 0

Probno emitovanje digitalnog televizijskog signala u Srbiji počelo je danas.

Digitalni TV signal u Srbiji od 21. marta

19. mart 2012. | broj komentara 0

U Srbiji će u sredu 21. marta početi probno emitovanje digitalnog televizijskog signala, najavilo je danas Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (ETV).

NVO: Rasizam u komentaru urednika Politike

19. mart 2012. | broj komentara 0

Koalicija za pristup pravdi osudila komentar urednika lista Politika o krađi bakarnih kablova ističući da je otvoreno rasistički i zatražila da se izvini romskoj populaciji i tekst povuče sa sajta.

Poverenica: Skandalozne i uvredljive fotografije nagih žena

17. mart 2012. | broj komentara 0

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić najoštrije osudila skandalozne i uvredljive fotografije sa proslave sindikata pravosuđa, na kojima se vidi da je hrana "servirana" na nagim ženskim telima i traži od nadležnih da preispitaju sve okolnosti

Umro novinar Miladin Manojlović

14. mart 2012. | broj komentara 0

Dugogodišnji novinar Prvog programa Radio Beograda Miladin Manojlović umro jutros u Beogradu u 65. godini, saopštilo Udruženje novinara Srbije.

Uputstvo RRA elektronskim medijima o predizbornoj kampanji

13. mart 2012. | broj komentara 0

U predizbornoj kampanji izborna lista ili kandidat mogu da iznajme vreme na elektronskom mediju u trajanju do pet minuta u toku dana, dok će emiter moći da emituje predizborni plaćeni program najviše do 90 minuta dnevno ali samo van udarnog termina, propisala je Republička

Uhapšen osumnjičeni za napad na novinarku

13. mart 2012. | broj komentara 0

Crnogorska policija uhapsila dvadesetdevetogodišnjaka za kog se sumnja da je 7. marta fizički napao novinarku Vijesti Oliveru Lakić, saopštila policija.

Uputstvo RRA elektronskim medijima za predizbornu kampanju

9. mart 2012. | broj komentara 0

Izborna lista ili kandidat moći će da iznajmljuju vreme na elektronskom mediju u trajanju do pet minuta dnevno, dok će emiter moći da emituje predizborni plaćeni program najviše 90 minuta dnevno, ali van udarnog termina, saopštila danas Republička radiodifuzna agencija.

Pretučena novinarka Vijesti

8. mart 2012. | broj komentara 0

Novinarka podgoričkog lista Vijesti Olivera Lakić pretučena sinoć ispred svog stana u Podgorici, navode Vijesti.

Gej-lezbejski info-centar se žalio Savetu za štampu

5. mart 2012. | broj komentara 0

Gej-lezbejski info-centar podneo Savetu za štampu žalbu zbog teksta u dnevnom listu Pres, a u kom se gej-brakovi i usvajanje dece koje obavljaju istopolni roditelji dovode u vezu sa ubijanjem dece i legalizacijom droge.

NBS podneo žalbu Savetu za štampu na pisanje Presa

4. mart 2012. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije podnela žalbu Savetu za štampu zbog više tekstova objavljenih u dnevnom listu Pres koji su, kako smatra NBS, bili zlonamerni i tendenciozni i kojima je narušen ugled te institucije.

Od sada i veb-kliping

1. mart 2012. | broj komentara 0

Agencija RealTime Clipping počela je da pruža uslugu praćenja aktivnosti svojih klijenata na društvenim mrežama.

Napadnuta ekipa Studija B u centru Beograda

22. februar 2012. | broj komentara 0

Novinarka i dvojica snimatelja televizije Studio B napadnuti su danas u centru Beograda dok su snimali reportažu o funkcionisanju javnog prevoza, saopštila je danas ta beogradska televizija.

Zaposleni na TV Avala prekinuli štrajk

22. februar 2012. | broj komentara 0

Zaposleni na TV Avala saopštili su danas da posle dva meseca završavaju štrajk i pokreću program, ali nisu naveli kada će početi emitovanje redovnog programa.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.