emg home

RSS

Digitalni TV signal u Srbiji od 21. marta

19. mart 2012. | 15:40

Izvor: Emg.rs, Beta

U Srbiji će u sredu 21. marta početi probno emitovanje digitalnog televizijskog signala, najavilo je danas Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (ETV).Kako se navodi u saopštenju, u okviru Inicijalne mreže biće emitovano 10 televizijskih programa u standardnoj (SD) rezoluciji i jedan program u visokoj (HD) rezoluciji.

Inicijalna mreže je, u eksperimentalnoj fazi, namenjena za testiranje sistema, predajnika, prijemnika, različitih parametara i mogućnosti prostiranja i prijema.

Prema proceni ETV (www.etv.rs), digitalni signal iz Inicijalne mreže moći će da primi oko 40 odsto stanovništva Srbije. Stvarno stanje će, kako se dodaje, biti poznato posle detaljnih merenja koje će se obaviti narednih meseci.

Digitalno signal biće emitovan preko mreže od 13 predajnika i dva repetitora koji rade na istoj frekvenciji kao i matični predajinici.

Najveći deo opreme za formiranje mreže obezbeđen je iz IPA fondova Evropske unije uz pomoć Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Srbije, a planiranje, projektovanje, montažu i testiranje uradili su stručnjci ETV-a.

Ističe se da će se puštanjem u rad mreže digitalnih predajnika Srbija tako pridružiti većini evropskih zemalja u kojima je počeo proces prelaska sa analognog na digitalno emtovanje televizijkog programa.

Više detalja o digitalnom emitovanju, mogućnostima sistema i načinima za prijem može se naći na sajtu www.etv.rs.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi