emg home

RSS

Leoni razmatra otvaranje još jedne fabrike u Prokuplju

19. mart 2012. | 15:43

Izvor: Beta

Vlada Srbije je spremna da podrži nemačku kompaniju Leoni da otvori još jednu fabriku automobilskih kablova u Prokuplju, izjavila je danas potpredsednica Vlade Verica Kalanović."Leoni je pre nepune tri godine u Prokuplju otvorio najsavremeniju fabriku auto-kablova u koju je investirao 15 miliona evra i zaposlio skoro 2.000 ljudi", rekla je Kalanovićeva posle razgovora s rukovodstvom Leonija u Prokuplju.

Dodala je da bi otvaranje još jedne fabrike Leonija u Prokuplju bilo od velike koristi za tu nerazvijenu opštinu na jugu Srbije.

Verica Kalanović navela je da je s rukovodstvom Leonija razgovarala i o povećanju plata zaposlenih u toj fabrici koje, na osnovu ugovora poslovodstva s Vladom Srbije, moraju da budu veće 20 odsto od minimalnog dohotka u Srbiji.

Takav ugovor, kako je objasnila, vlada ima i sa ostalim investitorima koji dobijaju podsticaje za otvaranje novih radnih mesta.

Fabika Leoni otvorena je u avgusta 2009. godine, a podsticaji država nemačkom investitoru iznosili su 5.000 evra po radnom mestu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije

Kompanije: Leoni


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>

Povezani naslovi